Dekretu dėl patarimo skirti šį asmenį teisėju kreipėsi prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Kauno apylinkės teismas yra pavaldus Kauno apygardos teismui. Viešai skelbiama, kad apygardos teismo pirmininkas įstatymų nustatyta tvarka vykdo jo veiklos teritorijoje esančių apylinkių teismų ir teisėjų administracinės veiklos priežiūrą. Be to, apygardos teismas yra apeliacinė instancija byloms dėl apylinkių teismų sprendimų, nuosprendžių, nutarčių, nutarimų ir įsakymų.

„Su broliu profesinės karjeros nederinau, esu išlaikęs egzaminus, aš visus formalius kriterijus įgyvendinau. Jis (brolis-BNS) taip pat yra Teisėjų tarybos narys. Turbūt bus sprendžiama dėl nušalinimo ar nusišalinimo svarstant mano klausimą. Aš pats posėdyje irgi dalyvausiu“, – BNS sakė A. Meilutis.

35 metų A. Meilutis šiuo metu dirba Kauno apygardos prokuratūroje. Jis, kaip ir jo brolis, yra dirbęs Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT). Tačiau dirbti kartu vienu metu abiem broliams tose pačiose institucijose neteko. A. Meilutis sako, kad abiejų su brolių profesijos pasirinkimą sąlygojo tėvų auklėjimas ir ugdytos vertybės.

Būsimasis teisėjas yra įgijęs bakalauro ir magistro kvalifikacinius laipsnius Mykolo Romerio universitete.

„Šiuo metu gyvenu Kaune, dirbu Kauno mieste, nuolatinė gyvenamoj vieta yra Kaune. Tai mano asmenis apsisprendimas. Mes su broliu gyvename atskirai, tarp mūsų yra 7 metų skirtumas“, – BNS sakė A. Meilutis.

Kauno apygardos prokuratūra rašte Nacionalinei teismų administracijai pranešė, kad A. Meilutis dirba Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriuje.

„Prokuroras racionaliai planuoja savo darbus, yra principingas. Tinkamai organizuodamas savo ir kontroliuojamų tyrėjų darbą, pasiekė gerų darbo rezultatų“, – rašoma rašte. Taip pat pažymima, kad A. Meilutis gerai išmano profesinės srities teisės aktus, juos profesionaliai taiko kasdienėje darbinėje veikloje, jis dirba savarankiškai ir atsakingai, procesinius sprendimus priima laiku, jie išsamūs ir teisiškai argumentuoti. Be to, pabrėžiamas prokuroro autoritetas tarp kolegų ir ikiteisminio tyrimo pareigūnų, taktiškumas, gebėjimas dirbti komandoje.

2015 metais rugsėjį generalinio prokuroro įsakymu A. Meilutis buvo paskirtas Eurojusto nacionalinės koordinavimo sistemos Europos teisminio tinklo kontaktiniu asmeniu Kauno apygardoje.