J. Panka pakeitė nuo 2011 m. partijai vadovavusį Gintarą Songailą, kuris rinkimuose nedalyvavo.

Už J. Panką balsavo 112, A. Šimą - 48, M. Kundrotą - 9 suvažiavimo delegatai. J. Pankos pavaduotojais tapo M. Kundrotas, Alfonsas Lupeikis ir Vilma Čekutienė.

Per suvažiavimą delegatai iš visos Lietuvos rinko ne tik Tautininkų sąjungos pirmininką, bet ir Tarybos, Etikos komisijos, Kontrolės komisijos narius, keitė įstatus, priėmė sprendimus dėl reikalavimų kandidatui į Lietuvos Respublikos Prezidentus.

"Prezidentas turėtų pasisakyti už skaidrumą valstybėje, esmines teisėsaugos reformas, stiprią šeimą, už paramą šeimoms ir tradicinei šeimai, taip pat turėtų pasisakyti už tautiškumą - kalbos, papročių išsaugojimą, svarbumą ir nebūti kosmopolitinių idėjų šalininku", - Eltai sakė naujasis partijos vadovas J. Panka.

Tautininkų sąjunga neslepia ambicijų sėkmingai pasirodyti artimiausiuose Europos Parlamento ir Savivaldos rinkimuose, į kuriuos šią partiją ves naujasis pirmininkas ir Taryba. Sąrašą rinkimuose į EP pradeda G. Songaila ir J. Panka.

Tautininkų sąjunga taip pat parėmė referendumo idėją dėl žemės nepardavimo užsieniečiams. Anot tautininkų, parašai, reikalingi šiam referendumui surengti, yra surinkti, ir visa kita yra manipuliacijos. J. Panka žadėjo visomis politinėmis priemonėmis siekti, kad referendumas būtų surengtas.

Suvažiavime dalyvavo ir Latvijos bei Estijos tautinių partijų atstovai.

Tautininkų sąjunga skelbiasi esanti nuosaiki dešiniųjų pažiūrų partija, akcentuojanti tautiškumą bei valstybingumą. Partija turi 1937 narius.

2012 m. vykusiuose Seimo rinkimuose Tautininkų sąjunga dalyvavo keturių partijų koalicijoje (kartu su Lietuvos centro partija, Tautos vienybės sąjunga ir Lietuvos socialdemokratų sąjunga) - Nacionaliniame susivienijime "Už Lietuvą Lietuvoje" ir kėlė kandidatus 26 vienmandatėse apygardose.

Nacionalinis susivienijimas surinko 12854 balsus (0,94 proc. nuo dalyvavusių rinkėjų) ir mandatų neiškovojo. Tautininkų sąjungos pirmininkas Gintaras Songaila Vilniaus Senamiesčio rinkimų apygardoje gavo 1100 balsų (4,66 proc. nuo dalyvavusių rinkėjų).