"Aplinkybės, susijusios su tauragiškio S. Andreikėno bandymu susideginti, turi sulaukti žmogaus teisių gynėjų dėmesio", rašoma pranešime.

Vilniaus policija praėjusį penktadienį užkirto atlyginimo negaunančio tauragiškio S. Andreikėno mėginimą susideginti priešais Prezidentūros rūmus.

Vyriškį, kuris prie juosmens buvo prisitvirtinęs indus su degalais, nuo susideginimo Daukanto aikštėje priešais Prezidentūrą sulaikė iš anksto įvykiui pasirengę uniformuoti policijos pareigūnai.

Lietuvos dienraščių teigimu, po bandymo nusižudyti S. Andreikėnas buvo nuvežtas į Valstybinį psichikos sveikatos centrą Naujojoje Vilnioje.

Šios gydymo įstaigos vadovas Valentinas Mačiulis BNS korespondentui šios informacijos nepatvirtino, bet ir nepaneigė.

V. Mačiulio teigimu, pagal įstatymus, jei dėl žmogaus veiksmų kyla grėsmė jo ar aplinkinių sveikatai, jis gali būti uždarytas į psichiatrijos ligoninę.

Sprendimas dėl S. Andreikėno būklės turėjo būti priimtas vėliausiai pirmadienį.

Pasak įvykį tiriančios Vilniaus apylinkės prokuratūros darbuotojų, tikrinti S. Andreikėno psichinę būklę buvo medikų sprendimas, o pareigūnai kol kas nesiėmė jokių sankcijų. Baudžiamoji byla dar neiškelta ir dabar tiriami tik su įvykiu susiję faktai.