Griūtis prasidėjo lūžus maždaug keturių metrų ilgio medinei lubų sijai. Ant žemės šlumštelėjo aštuoni kvadratiniai metrai tinkuotų juodlenčių su 15 kvadratinių metrų pakabinamųjų lubų iš akustinių plokščių bei du liuminescenciniai šviestuvai.

Laikinasis mokyklos vadovas Vidas Misiūnas po šio įvykio pabūgo, kad gali įgriūti lubos ir kitoje mokyklos vietoje, bet statybininkai jį patikino, kad kitos patalpos yra saugios. Tik prieš du mėnesius šioje mokykloje buvo baigtas devynis mėnesius trukęs kapitalinis remontas.

Buvusios miesto 3-iosios vidurinės mokyklos rekonstrukcijai ir įrangai rajono taryba iš banko paėmė 5,2 milijono litų paskolą. Kapitalinis remontas buvo atliekamas 1939-aisiais statytame pastate, prie kurio daugiau nei prieš 40 metų buvo pastatytas priestatas. Būtent jame nukrito dalis suremontuotų ir pritvirtintų naujų pakabinamųjų lubų.

Šios gimnazijos rekonstrukcijos konkursą laimėjo bendrovė "Tauragės statyba", kuri švietimo įstaigos rekonstrukciją sutiko atlikti beveik du kartus pigiau nei konkurentai. Mokyklos rekonstrukcija buvo atlikta per labai trumpą laiką - pradėta pernai gruodžio pradžioje ir užbaigta šių metų rugpjūčio 30-ąją.

Tauragės rajono meras Viktoras Kovšovas sakė, kad senos mokyklos rekonstrukcija buvo viena didžiausių rajono investicijų. Po įvykio V.Kovšovas atsisakė pasirašyti statybinių konstrukcijų griūties tyrimo aktą.

"Tauragės statybos" vadovas Antanas Valaiša teigė, kad medinės konstrukcijos aktų salėje nebuvo pakeistos, nes tai nebuvo numatyta projekte. Kitose patalpose medinės perdangos buvo pakeistos gelžbetoninėmis. "Nemanau, kad dėl šios nelaimės kalti statybininkai. Kokį projektą gavome, pagal tokį ir dirbome", - teigė A.Valaiša.