Dienraštis „Lietuvos rytas“ rašo, kad viena ryškiausių šios Vyriausybės figūrų užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius Seimo rinkimuose gali būti keliamas kandidatu Kaune.

„Tikrai tai neatmestina ir įmanoma. Visokių tokių pasvarstymų yra. Kada apsispręsiu? Dar nežinau. Niekas neveja“, - taip apie galimybę pakovoti Kaune dėl vietos Seime „Lietuvos rytui“ pasakė L.Linkevičius.

Tuo tarpu dienraštis pastebi, kad Kaune gimęs ir čia karjerą pradėjęs ministras jau gali būti žengęs kelis žingsnius į Seimo rinkimų kampaniją laikinojoje sostinėje. Prieš kelias dienas politikas čia ne tik pasitiko Lenkijos prezidentą Bronislawą Komorowskį, bet ir susitiko su savivaldybės vadovais, kalbėjosi apie glaudesnį savo vadovaujamos ministerijos ir miesto bendradarbiavimą, „Diplomatinio Kauno“ projektą, miesto tarptautinius ryšius, turizmo problemas.

„Lietuvos rytas“ pažymi, kad Kaunas - ypač sudėtingas miestas kairiesiems, nes jis buvo laikomas jų pagrindinių priešininkų konservatorių tvirtove, o L.Linkevičius čia turėtų galimybių, nes retorikos griežtumu Rusijos atžvilgiu nenusileidžia nei konservatoriams, nei prezidentei Daliai Grybauskaitei.

Pasak dienraščio, socialdemokratai mano, kad, be L.Linkevičiaus, šiame mieste galėtų kandidatuoti ir ūkio ministras Evaldas Gustas, ir finansų ministras Rimantas Šadžius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (143)