Gyventojai galėjo stebėti karinius incidentus, kuriose Lietuvos kariuomenės Greitojo reagavimo pajėgų kariai treniravosi veikti atsižvelgiant į įvairių grupuočių destruktyvius veiksmus.

Kariai su technika miesto gatvėse vykdė žvalgybines operacijas, rinko informaciją apie priešiškų asmenų vykdomą veiklą, taip pat operatyviai reagavo į kylančius neramumus, kurios pagal nacionalinių pratybų „Žaibo kirtis 2016“ scenarijų kėlė priešiškų grupuočių nariai.

Kovo 8-16 d. vyksta didžiausios šiais metais Lietuvos kariuomenės organizuojamos nacionalinės pratybos „Žaibo kirtis 2016".

Pratybų tikslas – treniruoti Lietuvos kariuomenės pajėgas vykdyti bendras operacijas su Vidaus reikalų ministerijai pavaldžiais vienetais ir gerinti sąveiką su valstybės civilinėmis institucijomis hibridinio karo atveju.

Iš viso šiose pratybose dalyvauja apie 3 tūkst. karių, maždaug 500 pareigūnų ir apie 200 civilinių institucijų darbuotojų. Taip pat bus pašaukta 3 tūkst. rezervo karių.

Kartu su Lietuvos kariais treniruojasi Policijos departamento, Viešojo saugumo tarnybos ir antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras" pareigūnai, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos atstovai. Taip pat kartu pratybose dalyvauja savivaldybių atstovai, ligoninių personalas ir Lietuvos šaulių sąjungos atstovai.