„Tikras stebuklas, kad rekonstruojama pagrindinė miestelio gatvė. Gal pagaliau Šventoji taps normaliu kurortu?“ - samprotavo pašnekovai.

Darbininkai pluša Jūros gatvės ruože, kuris prasideda beveik ties kavine „Paršelio rojus“ ir baigiasi prie gyvenamųjų namų kvartalo „Elija“. Rekonstruotas bus apie kilometro ilgio gatvės ruožas.

„Labai seniai laukėme, kol bus rekonstruota ši gatvė, nes jos būklė tikrai buvo apgailėtina. Ja buvo pavojinga važiuoti ir automobiliais, o šaligatviai buvo išsiklaipę, tad nepatogūs nei pėstiesiems, nei dviratininkams“, – dėstė Šventosios seniūnas Eugenijus Čilinskas.

Jo teigimu, Jūros gatvė taps šiuolaikiška ir patogia gatve. Joje bus pakeista važiuojamosios dalies, kuri praplatės, danga. Šaligatviai taip pat bus iškloti naujomis trinkelėmis, numatoma įrengti ir patogų dviračių taką. Gatvė bus naujai apšviesta, prie jos pastatyti suoliukai, šiukšlių dėžės, įrengti gėlynai.

Skaičiuojama, kad visi numatomi darbai kainuos beveik 4 mln. litų.

„Labiausiai bijome, kad sutvarkyta gatvę užgoš kioskai. Šalia gatvės yra privatūs sklypai, o juose savininkai gali netrukdomai statyti laikinus statinius, o tokie ir yra kioskai. Jau turime patirties su pagrindine Šventosios – Kopų gatve. Ji buvo gražiai sutvarkyta ir netrukus verslininkai ją apstatė kioskais. Jie kurorto tikrai nepuošia, kaip tik sukuria pigaus miestelio įvaizdį, tačiau neturime įrankių, kaip su tokia „architektūra“ kovoti“, – guodėsi E. Čilinskas.

Jo nuomone, palei jūra besidriekianti infrastruktūra turi būti išblizginta, todėl planuose įrašyta ir Kuršių tako rekonstrukcija. Jis yra už „Energetiko“ iki Latvijos pasienio.

„Dabar tai lyg koks kaimo keliukas, o būtų gerai, jei Kuršių takas taptų normalia gatve su dviračių taku. Planuose tai numatyta, tačiau kada tokie planai sulauks finansavimo, kol kas neaišku. Bet jei tai padarytume, tuomet važiuoti dviračiu būtų patogu palei visą Lietuvos pajūrį“, – vylėsi E. Čilinskas.