Be to, nuo penktadienio prie Katedros bus atidarytas Kalėdų miestelis iš mažų medinių namelių, kuriuose visą šventinį laikotarpį bus galima įsigyti dovanų, pabendrauti su pasakų herojais, užkąsti.

Penktadienį šventė rengiama ir Prezidentūroje - čia bus pasklebta akcijos „Knygų Kalėdos“ pradžia. Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota akcija jau penktą kartą kviečia dovanoti naujų vaikų ir jaunimo knygų šalies bibliotekoms. Iš Prezidentūros „Knygų Kalėdų“ renginiai keliaus po visą Lietuvą, kviesdami skaitytojus į knygų aptarimus, kalėdines vakarones ir bibliotekų bičiulių susibūrimus.

Šiais metais akcija pristato naują iniciatyvą – „Knygų Kalėdų“ savanoriai. Šalies bibliotekos kviečia visus skaityti mėgstančius žmones tapti savanoriais ir su knyga keliauti į vaikų ir senelių globos namus, dienos centrus, šeimynas.

Pagrindinė Kalėdų eglė Kaune bus įžiebta šeštadienį, Klaipėdoje - po savaitės, gruodžio 5 dieną.

Kauno rajonas pirmiau nei miestas įžiebs savąją kalėdinę eglę

Pakaunės gyventojai bei jų svečiai penktadienio vakarą kviečiami į Raudondvarį, kur dvaro parke įvyks Kalėdų eglutės įžiebimo šventė.

Prie eglutės įsikurs Kalėdų Senelio rezidencija ir paštas, taip pat duris atvers kalėdinė dvaro cukrainė. O viena iš komercinių radijų stočių pakvies į laikiną kalėdinių sveikinimų studiją. Iš jos šventės dalyviai galės radijo bangomis siųsti sveikinimus savo artimiems ir mylimiems žmonėms.

Šventės globėjas – Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, ją organizuoja savivaldybė bei viešoji įstaiga „Raudondvario dvaras“. Tarp organizatorių partnerių – ir Maltos ordino pagalbos tarnyba, žadanti šventės dalyvius pavaišinti karšta, gardžia koše.

Gerą nuotaiką visiems garantuoja šventinės programos dalyviai – Vaikų mados teatras bei grupės „Dagna“ ir „Tabasco“ bei vedėjas ir verslo atstovas Giedrius Masalskis.

Kauno miesto pagrindinė eglė Rotušės aikštėje bus įžiebta šeštadienio vakarą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)