Balsuojant už mero kandidatūrą, 11 tarybos narių išėjo iš salės protestuodami prieš tai, kad paskutinę akimirką savo kandidatūrą atšaukė nepriklausomas kandidatas Darius Velička. Išvakarėse 13 tarybos narių buvo sutarę, kad palaikys jo kandidatūrą į mero postą.

Meras V.Vigelis, BNS paklaustas, kodėl dalis tarybos narių išėjo iš posėdžio, atsakė nežinantis: "Gal iš pykčio ar nevilties".

Nuo 1995 metų rajonui vadovaujantis politikas tvirtino, kad vienas iš svarbiausių darbų bus pastangos susitaikyti su posėdį boikotavusiais kolegomis.

"Pirmiausia reikėtų pasižiūrėti, kas ten įvyko, susivienyti, kad būtų kuo mažiau tos opozicijos, konsolidaciją atlikti tarp pozicijos ir opozicijos. Toliau laukia kasdieniai darbai, kuriuos taryboje pasitvirtinsime", - BNS teigė meras.

Per vasarį vykusius rinkimus Švenčionyse septynias vietas iš 25 gavo Naujoji sąjunga, šešias - liberalcentristai, keturias - Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicija "Valdemaro Tomaševskio blokas", po dvi - Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga, Darbo partija ir Liberalų sąjūdis, po vieną - socialdemokratai ir nepriklausomas kandidatas Darius Velička.