„Esu tikra, kad imdamiesi bendrų veiksmų, sustiprinsime mūsų šalių ir regiono saugumą, panaikinsime energetinę izoliaciją, o atsakinga finansų ir ekonominė politika padės sukurti tvirtą pamatą ekonominiam augimui ir gerovei mūsų šalyse“,- rašoma prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinime.

D.Grybauskaitė palinkėjo „stiprinti tarpusavio supratimu ir gera kaimynyste grįstą dialogą ir praktinį bendradarbiavimą tarp mūsų šalių“, informavo prezidentės spaudos tarnyba.

Ministras pirmininkas Andrius Kubilius sveikinimą išsiuntė lietuvių ir latvių kalbomis ir prisiminė bendrą valstybių istoriją bei panašius iššūkius, pranešė premjero tarnyba.

„Prieš trejus metus minėjome mūsų valstybių nepriklausomybių paskelbimo devyniasdešimtmetį, šiais metais – Lietuvos ir Latvijos nepriklausomybių atkūrimo dvidešimtmetį. Tai įsimintinos datos mūsų valstybių istorijoje, kupinoje lūžių ir iššūkių. Nepaisant sunkių išgyvenimų, sugebėjome išlikti nepriklausomi savo dvasia ir sutelkti jėgas kovai už mūsų valstybių nepriklausomybę“, - rašo A.Kubilius.

„Pastaruoju metu taip pat patyrėme nemažai išbandymų ir įrodėme, kad gebame priimti svarbius sprendimus, spręsti sudėtingas problemas ir likti ištikimi mūsų visų puoselėjamoms vertybėms bei būti pažangiomis, atsakingomis ir patikimomis Europos Sąjungos ir NATO narėmis“, – rašoma Lietuvos premjero laiške.

Latvija nepriklausomybę paskelbė 1918 metų lapkričio 18 dieną.