LGL tokį raginimą užsienio politikams išsiuntė prieš kitos savaitės pradžioje Seime vyksiančią ES valstybių parlamentų pirmininkų konferenciją.

„Tikimės, kad šio itin svarbaus ES valstybių pareigūnų susitikimo metu stipresnius žmogaus teisių atstovavimo pagrindus turintys kolegos pasidalins su Lietuvos atstovais gerąja praktika ir aptars galimybes ją pritaikyti užtikrinant visų ES piliečių lygių teisių įgyvendinimą“, - sakoma LGL trečiadienį išplatintame pranešime.

LGL atkreipia dėmesį į šių metų Seimo pavasario sesijoje numatytas svarstyti penkias, jų vertinimu, homofobiškas įstatymų pataisas.

LGL kritikuoja Rimanto Dagio iniciatyvą dėl Konstitucijos pataisos, kuri šeimą susietų su santuoka bei tėvyste ir motinyste, Petro Gražulio pateiktas Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisas, siūlančias numatyti administracinę atsakomybę už Konstitucijoje įtvirtintos vertybės – šeimos - viešą niekinimą kalbomis, demonstruojamais daiktais, plakatais, šūkiais, audiovizualinėmis priemonėmis ir kitokiais veiksmais.

Pavasario sesijoje parlamentarai taip pat turėtų svarstyti P.Gražulio ir Andriaus Mazuronio pateiktas Susirinkimų įstatymo pataisas, numatančias, jog susirinkimo organizatoriai, jų įgalioti asmenys, išskyrus valstybės ar savivaldybės institucijas, privalo apmokėti susirinkimo organizavimo ir surengimo išlaidas. Taip pat P.Gražulio pateiktą projektą, numatantį Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatyme įtvirtinti nuostatą, draudžiančią įsivaikinti Lietuvos piliečius tos pačios lyties asmenų poroms. LGL kritikuoja ir Algirdo Patacko inicijuotą Baudžiamojo kodekso pataisą, kuria siekiama numatyti, jog seksualinio elgesio ar seksualinės praktikos, įsitikinimų ar pažiūrų kritika arba aptarimas, arba įtikinėjimas pakeisti tokį elgesį, praktiką, įsitikinimus ar pažiūras, savaime nelaikoma tyčiojimusi, niekinimu, neapykantos skatinimu, diskriminavimu ar skatinimu diskriminuoti.