Komisijos darbotvarkėje nurodoma, kad bus sprendžiama dėl „RTR Planeta“ kanalo „laisvo priėmimo laikino sustabdymo“.

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) spalio pabaigoje pradėjo tyrimą dėl Visuomenės informavimo įstatymo pažeidimo „RTR Planeta“ spalio 16 dieną transliuotoje laidoje „Dvikova. Vladimiro Solovjovo programa“. Kaip tuomet BNS sakė LRTK pirmininkas Edmundas Vaitekūnas, LRTK šiuos pažeidimus patvirtino Krašto apsaugos ministerijos Strateginės komunikacijos ir viešųjų ryšių departamentas.

„RTR Planeta“ jau pernai buvo taikytos sankcijos dėl karo ir neapykantos kurstymo – Lietuvos transliuotojai įpareigoti perkelti šį kanalą į mokamų programų paketą. Analogiškas sprendimas šiemet gegužę priimtas dėl „NTV Mir Lithuania“, tačiau po Europos Komisijos (EK) signalų, jog procedūrose gali būti pažeista ES teisė, komisija ribojimą abiem kanalams atšaukė.

Švedijoje registruotą kanalą „RTR Planeta“ LRTK pernai dėl karo ir neapykantos kurstymo taip pat buvo visiškai uždraudusi trims mėnesiams retransliuoti Lietuvoje – tai buvo pirmoji procedūra ES, kai buvo visiškai uždraustos ES registruoto kanalo retransliacijos.

Per pastaruosius trejus metus padažnėjus pažeidimų dėl karo ir neapykantos kurstymo rusiškose programose, transliacijų apribojimai taikyti ir kitiems rusiškiems kanalams.