Rašinys dienraštyje "Lietuvos rytas", pasak Kauno arkivyskupo S. Tamkevičiaus, "yra skirtas kompromituoti ne tik Katalikų Bažnyčios vadovą, bet ir pasaulio pripažintą moralinį autoritetą, žmogų, daug padariusį Lietuvos labui, įžeidžia ne tik katalikų, bet ir visų dorų žmonių jausmus".

Infektologo Leontijaus Motiejūno straipsnį "Popiežiaus ligą specialistai gerai pažįsta" dienraštis "Lietuvos rytas" paskelbė penktadienį "nuomonių" puslapyje.

Rašinyje daroma prielaida, kad progresyvinis paralyžius, kuriuo serga 79 metų popiežius, galėjo būti sifilio pasekmė.

BNS korespondento kalbinti gydytojai tokias prielaidas pavadino nepagrįstomis, išvardiję mažiausiai keturias ligas, galinčias sukelti progresyvinį paralyžių, įskaitant aterosklerozę bei išsėtinę sklerozę.

Pasak penktadienį paskelbto arkivyskupo S. Tamkevičiaus pareiškimo, "Šv. Tėvą šmeižiantis straipsnis didžiausiame Lietuvos dienraštyje rodo, kad mūsų šalyje neegzistuoja visuomenės informavimo priemonių savireguliacijos sistema".

Arkivyskupas ragina Lietuvos žurnalistų bendruomenę pareikšti savo nuomonę apie tokio pobūdžio publikaciją.

Be to, kaip rašo S. Tamkevičius, "straipsnio autorius šiurkščiai pažeidė gydytojo etikos principus, ir visuomenė turi teisę sužinoti Sveikatos apsaugos ministerijos bei kitų kompetentingų įstaigų poziciją šiuo klausimu".

Leidinyje "Kas yra kas Lietuvoje" L. Motiejūnas, kuriam dabar 74-eri, pristatomas kaip habilituotas daktaras, profesorius, jo paties įkurtos UAB "Endemik" mokslinis konsultantas.

"Endemik" yra biolaboratorinių tyrimų ir ligų profilaktikos firma, kuri, be kita ko, siūlo skiepus ir gydymą nuo erkių įkandimo sukeliamų ligų.

Anksčiau L. Motiejūnas dirbo Vilniaus universiteto Infekcinių ligų klinikos Gamtinių židininių infekcijų mokslinio tyrimo laboratorijos vedėju.

Pasak žinynų, be medicininio išsilavinimo, jis dar studijavo Vilniaus vakariniame marksizmo-leninizmo universitete, buvo SSRS sveikatos apsaugo žymūnas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją