Per artimiausią mėnesį planuojama paskelbti atviro supaprastinto projekto Rotušės aikštės pritaikymo visuomenės poreikiams konkursą, jo nugalėtojai turėtų paaiškėti rugsėjo pabaigoje. Konkursą vykdys Kauno architektūros ir urbanistikos ekspertų taryba.

Konkursui rengti miesto savivaldybė yra numačiusi skirti 45 tūkst. litų. Iš jų 30 tūkst. litų atiteks laimėtojų premijoms: pirmai vietai -12 tūkst., antrai - 8 tūkst. litų, trečiai - 6 tūkst. litų, dar numatoma įteikti dvi paskatinamąsias premijas po 2 tūkst. litų.

Konkurse tikimasi išspręsti ne tik mažosios architektūros, bet ir automobilių statymo, transporto eismo, želdinių sutvarkymo, lauko kavinių išdėstymo ir kitas svarbias problemas.

"Nors aikštė yra gražiausioje Senamiesčio dalyje - netoli dviejų upių santakos, į kurią veda istorinis Vilniaus kelias, - masiškai lankoma miestiečių ir turistų, ši vieta nėra estetiškai patraukli. Joje vykstantys renginiai atsitiktiniai, kartais netinkamo masto, neaiški pačios aikštės funkcija. Vis auganti aplinkinių kavinių, naktinių klubų veikla su sezoninėmis terasomis ir paviljonais kuria chaotiško dizaino ir funkciškai nesuvaldytos erdvės įspūdį", - sakė konkurso sąlygas rengianti architektė Loreta Janušaitienė.