LNK „Žinios“ praneša, kad sūnų praradusi motina Gražina Leščinskienė gavo žinių, jog vaikas gali būti grąžintas į Lietuvą, jei to paprašys Lietuvos valstybė. Esą Norvegija neturėtų kitos išeities.

G. Leščinskienė Norvegijoje nenuleidžia rankų, apskundė teismo sprendimą dėl vaiko atėmimo ir draudimo su juo matytis. Ji taip pat susitikusi su „Barnevernet“ aptarė savo galimybes atgauti sūnų.

„Mes tik po metų galime čia kreiptis į teismą. Kol kas susitikimų mums neduoda, nes, atseit, yra pavojus, kad jis gali užsiminti ir prasitarti, kur yra. netgi telefonu neleidžia pasikalbėti. Jie tik pasakė, kad jei valstybė paprašytų ar pareikalautų grąžinti vaiką, tai jie tada būtų bejėgiai. Jau yra buvęs toks pavyzdys su Indija, jie privalėjo grąžinti“, – telefonu sakė G. Leščinskienė.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius tikina, kad dedamos visos pastangos, kad mūsų šalies pilietis būtų grąžintas motinai arba bent jau į Lietuvą, kur jį globoti turi teisę močiutė. Lietuvos vaiko teisių apsaugos tarnyba jau kreipėsi į Norvegiją.

Norvegijos teismas sprendimą, ar vaikas gali būti grąžintas motinai, paskelbs birželį.