Antradienį premjerui sukilo temperatūra, pasijautęs blogai jis kreipėsi į gydytoją. Gydytojas įtaria kvėpavimo takų infekciją, tad dėl prastos sveikatos būklės ir būtino gydymo rekomendavo likti namie ir rimtai susirūpinti sveikata. Premjeras gydysis namuose, rašoma Vyriausybės pranešime spaudai.

„Tikėjausi, kad trečiadienį jausiuosi geriau ir galėsiu vykti suplanuoto vizito, tačiau kol kas sveikatos būklė nepagerėjo, tad tenka klausyti gydytojo rekomendacijų“, – sako Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

DELFI primena, kad trečiadienio rytą A. Butkevičius buvo iškviestas į Prezidentūrą „rimtam pokalbiui“ su prezidente Dalia Grybauskaite dėl Vyriausybę purtančių skandalų. Šalies vadovė ministrą pirmininką kritikavo dėl neadekvataus situacijos vertinimo, problemų neigimo, seno nomenklatūrinio supratimo ir reikalavo atsakomybės.

Trečiadienį premjero taip pat laukė dar vienas vizitas – jį kaip liudytoją apklausė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Iš dvi savaites trukusių atostogų šią savaitę grįžęs A. Butkevičius turėjo aiškintis dėl Vyriausybės vaidmens Vijūnėlės dvaro istorijoje. Ikiteisminį tyrimą dėl galimo poveikio rengiant Vyriausybės nutarimą dėl kurortinių zonų panaikinimo atliekanti STT kaip specialųjį liudininką jau apklausė aplinkos ministrą „tvarkietį“ Kęstutį Trečioką – nedaug trūksta, kad jam būtų pateikti įtarimai.

Kaip specialusis liudytojas pirmadienį apklaustas ir Druskininkų meras, A. Butkevičiaus pavaduotojas partijoje Ričardas Malinauskas.

Specialiojo liudytojo statusas suteikiamas tuomet, kai teisėsauga turi duomenų apie galimą nusikaltimą, tačiau jų nepakanka įtarimams pareikši.