E.Vareikio kraujyje rasta 1,37 promilės alkoholio - nustatytas lengvas girtumo. laipsnis. Kaip DELFI informavo Radviliškio rajono policijos komisariato viršininkas Alvydas Lideikis, parlamentaras patikrinimui nesipriešino, jokių incidentų nebuvo. Parlamentarui gresia nuo 1 iki 1,5 tūkst. Lt bauda ir vairavimo pažymėjimo atėmimas nuo 12 iki 18 mėnesių.

Ketvirtadienį ryte E. Vareikis išplatino pareiškimą, kuriame teigia, kad traukiasi iš Tėvynės sąjungos –Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) rinkimų sąrašo. E.Vareikis sąraše buvo įrašytas 39 numeriu. Tačiau politikas sakė, jog parlamentaro mandato ir toliau sieks vienmandatėje Aušros rinkimų apygardoje Šiauliuose.

E. Vareikio teigimu, jeigu jis trauktųsi iš rinkimų apskritai, partijai tai būtų nuostolis, nes kandidatų registracija yra pasibaigusi, todėl išeitų taip, kad šioje apygardoje TS-LKD išvis neturi savo kandidato į Seimą.

„Suprantu, kad padariau rimtą nusižengimą ir visiškai prisiimu atsakomybę už tai, ką padariau. Tiesiog neapskaičiavau savo organizmo būsenos, prie vairo sėdau anksčiau nei derėtų. Laimei, neįvyko jokių nelaimingų atsitikimų ar avarijų, niekas nenukentėjo. Galiu tik geru žodžiu paminėti policijos pareigūnus, kurie elgėsi principingai ir adekvačiai situacijai“, - savo kreipimesi partijos vadams rašo E. Vareikis.

Seimo narys taip kreipiasi į kolegas, prašydamas jo nepašalinti iš partijos. „Nuoširdžiai gailiuosi ir kreipiuosi į Jus, prašydamas suprasti mane ir leisti savo darbais įrodyti, kad esu vertas būti Tėvynės sąjungos – Lietuvos Krikščionių demokratų nariu. Prašau nenusigręžti ir toliau pasitikėti manimi, leisti pataisyti savo reputaciją.”

Konservatorius sakosi duodąs žodį, kad ateityje išvis nebevartos alkoholio: „Daviau sau ir duodu Jums įžadą, kad lemtingą dieną išgerta vyno taurė bus paskutinė mano gyvenime“.

„Čia mano toks pasirinkimas, aš nežinau, perdaviau kreipimąsi partijos vadams, na tai sakė – svarstys. Man labai gėda. Taip išėjo. Išėjo visai paprastai. Buvau Šiauliuose, žinojau, kad man reikia dar nevažiuoti kokią valandą kur nors. Būčiau aš valandą vėliau važiavęs, būtų viskas gerai buvę. Žinot, vakaras, skubėjau namo“, - DELFI sakė E. Vareikis.

Pasak politiko, Šiaulių universitete jis dalyvavęs filologų konferencijoje, po kurios svečiai buvo vaišinami vynu.

Z.Vaigauskas: išbraukti negalima

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas ketvirtadienį DELFI sakė, jog išbraukti E. Vareikio iš TS-LKD kandidatų sąrašo nėra jokios galimybės, nes Seimo rinkimų įstatymas nurodo, jog kandidatai gali būti atšaukiami ne vėliau, nei likus 25 dienoms iki rinkimų. Tuo metu Seimo rinkimai vyks spalio 12 d., tad iki jų liko tik 17 dienų.

„Įstatymas sako labai paprastai – visais tais atvejais sprendžia rinkėjai“, - sakė Z. Vaigauskas ir pridūrė, jog minima norma yra įtvirtinta todėl, kad atsistatydinimais ir kandidatų atšaukimais nebūtų piktnaudžiaujama, o partijos neimtų sudarinėti tarpusavio susitarimų.

DELFI primena, kad vasario 23-ąją kitas Seimo narys, tuometinis Pilietinė demokratijos partijos atstovas Vladimiras Orechovas buvo sulaikytas neblaivus. Parlamentaro kraujyje rastos beveik 2 promilės alkoholio - nustatytas vidutinis girtumo laipsnis. Teismas Seimo nariui skyrė 2,5 tūkst. litų baudą bei devyniems mėnesiams atėmė vairuotojo pažymėjimą.

2005 m. kovo mėn. girtas avariją sukėlė buvęs Seimo narys Vytautas Šustauskas. Tuomet naktį V. Šustauskas, vairuodamas automobilį „Chrysler 300 C", nepasirinko saugaus greičio ir atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiavusio vilkiko „Man" puspriekabę.