Kaip informavo Druskininkų savivaldybės tarybos narys, liberalas Karolis Kaklys, penktadienio rytą kurorto liberalų kandidatų sąrašo ir kandidato į merus Valdo Trinkūno reklaminį stendą vežiojantis automobilis užsuko į viešą aikštelę M.K. Čiurlionio gatvėje, prie prekybos centro „Maxima“.

Liberalų transporto priemonė buvo užstatyta kito automobilio ir negalėjo išvažiuoti iš „Maxima" aikštelės.

Šiuo metu reklamobilio vairuotojas Aleksandras Mesniakovičius yra sulaikytas ir apklausiamas Alytaus apskrities VPK Druskininkų policijos komisariato tyrėjų.

Druskininkų policijos komisariato viršininkas Vidmantas Kondrackis patvirtino, kad yra gautas „Maxima“ prekybos centro apsaugos skundas, neva reklamobilis trukdo prekybos centro pirkėjams.

Jo teigimu, pradėtas tyrimas dėl Reklamos įstatymo pažeidimo pagal ATPK 207-9 str. „Politinės reklamos skleidimo reikalavimų nesilaikymas“.

„Nesuderinę su parduotuvės savininkais pastatė reklamą,“- sakė V. Kondrackis.

Prekybos centras „Maxima“, esantis M.K. Čiurlionio g. 99, yra įsikūręs UAB „Minolga“ priklausančiame pastate, o jos vadovas Vidas Stašinskas kandidatuoja į Druskininkų savivaldybės tarybą trečiuoju numeriu visuomeninio komiteto „Druskininkai“ sąraše.