"Muitinės departamento vardu norėčiau pareikšti gilią užuojautą Audriaus šeimai, žmonai, sūnums bei kitiems artimiesiems ir jį pažinojusiems. Linkiu stiprybės šią sunkią valandą", - sukrėstas kalbėjo Muitinės departamento vadovas.

Jis atskleidė, kad kol kas nėra žinoma, kokiomis aplinkybėmis įvyko nelaimė. Pasak A. Šipavičiaus, nežinomas asmuo apšaudė du automobilius, kuriais keisdami darbo vietą vyko šeši Europos Sąjungos (ES) misijos Kosove pareigūnai. Užpuolimo metu žuvo A. Šenavičius bei buvo sužeisti dar du pareigūnai. Jie šiuo metu gydomi ligoninėje. Eltos žiniomis, sužeisti pareigūnai nėra lietuviai, tačiau jų tautybės kol kas neskelbiamos. Ar jų sužeidimai yra sunkūs, taip pat nežinoma.

"Tyrimą vykdo EULEX (Europos Sąjungos teisės viršenybės misija Kosove), į įvykio vietą išsiųsti NATO misijos Kosove kariai", - sakė A. Šipavičius.

Pasak jo, A. Šenavičius buvo deleguotas į misiją Kosove, kurios tikslas yra padėti kurti šios šalies valstybinių institucijų veiklą.

"Misija yra susijusi su muitinės ir kitų ES institucijų veikla šiame regione. Tai yra, muitinės kontrolės organizavimas, tam tikrų kitų misijų vykdymas, konkrečiai tai priklauso nuo to, kas yra numatyta pareigūno kontrakte", - sakė Muitinės departamento vadovas.

A. Šenavičius yra pirmasis Lietuvos muitinės pareigūnas, žuvęs misijos metu.

Vis dėlto A. Šipavičius priminė atvejį, kai 2006 m. Padniestrės regione nukentėjo Lietuvos muitininkė Rasa Takinienė.

"Per visą praktiką buvo 18 muitinės pareigūnų, kurie dalyvavo įvairiose misijose. Tai ne pirmas atvejis, kai nukenčia Lietuvos muitininkas. Prieš keletą metų misijoje Moldovoje ir Ukrainoje buvo apnuodyta arba apsinuodijusi muitinės pareigūnė", - sakė jis.

Anot Muitinės departamento direktoriaus, daugiau Lietuvos muitininkų Kosove nebėra.

Jis A. Šenavičių apibūdino kaip kruopštų, uolų ir kryptingai užsibrėžtų tikslų siekiantį pareigūną.

"Ne veltui tai buvo ne pirmoji jo misija. Jis buvo misijoje Ukrainoje ir buvo atrinktas į kitą misiją vien dėl savo sugebėjimo tinkamai atlikti darbą", - sakė A. Šipavičius.

Jis negalėjo pateikti informacijos, kada žuvusiojo palaikai bus pargabenti į Lietuvą.

"Konkrečios datos ir terminų kol kas nežinome, nes nelaimė įvyko šiandien (ketvirtadienį, - ELTA) anksti ryte ir klausimai šiuo metu yra sprendžiami. Tikslios informacijos kol kas neturime", - kalbėjo jis.

35 metų A. Šenavičius tarnybą Klaipėdos teritorinėje muitinėje pradėjo 2000-aisiais metais, po studijų Klaipėdos universitete. Europos Sąjungos teisės viršenybės misijoje Kosove tarnavo nuo 2012 metų rugpjūčio. Šių metų birželio mėnesį jo misija Kosove buvo pratęsta dar metams.

Tragiškas incidentas įvyko Kosovo Mitrovicos regione, kuriame dažnai kyla nesutarimų tarp vietos albanų ir serbų.