Ambasadoriumi Italijoje bus skiriamas buvęs valdymo reformų ir savivaldybių reikalų ministras, buvęs UR viceministras Jonas Rudalevičius.

Pasak dienraščio, kandidatai į ambasadorių postus Danijoje, Norvegijoje ir Estijoje - buvęs krašto apsaugos ministras Česlovas Stankevičius, premjerų Andriaus Kubiliaus ir Rolando Pakso patarėjas užsienio politikai Deividas Matulionis bei URM Teisės ir tarptautinių sutarčių departamento direktorius Darius Jurgelevičius.

Kol kas nenuspręsta, kuris diplomatas vyks į kurią šalį. Anot dienraščio, į krašto apsaugos ministro postą sugrįžusį Liną Linkevičių misijoje prie NATO pakeis ambasadorė Austrijoje Gintė Damušytė.

Į Vieną pretenduoja vykti užsienio reikalų ministro patarėjas, buvęs ambasadorius Baltarusijoje Viktoras Baublys. Pasak "Lietuvos ryto", ieškoma ir diplomato, galinčio pakeisti ambasadorių JAV Stasį Sakalauską.

Tinkamu žmogumi į šią vietą laikomas vyriausiasis derybininkas dėl narystės ES, užsienio reikalų viceministras Vygaudas Ušackas. Tačiau jis pageidauja likti Lietuvoje.

Į naują Seimą neišrinktam konservatoriui Emanueliui Zingeriui gali būti įkurtas diplomatinis postas Niujorke. Manoma, kad E. Zingeris, kuriam buvo suteiktas ambasadoriaus ypatingiems pavedimams rangas, Niujorke prisidėtų prie teigiamo šalies įvaizdžio kūrimo.