Kultūros paveldo teritorijoje gyventojai dažnai turi didžiulių problemų dėl visų pastato išorės atnaujinimo detalių: net pasikeisti langus ar sukiužusį stogą yra nelengva, tai reikalauja didelių derinimo darbų. Tačiau viduryje Vilniaus išsikirsti sieną, panašu, yra lengviau. Vietoj lango, kultūros paveldo pastate atsiradusios durys veda į barą „Mojito Nights“, kurio vadovas yra dainininko Žilvino Žvagulio sūnus Rytis Žvagulis.

„Savo akimis pamačiau, kaip krenta siena. Baras nusprendė iš lango pasidaryti duris“, - pasakojo kaimynystėje gyvenanti moteris.

Institucijos buvo nuvykusios į vietą

Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (VTPSI) atstovė V. Aliukonienė DELFI teigė, kad inspekcija jau buvo atlikusi patikrinimą vietoje ir nustatė, kad darbai atliekami pagal projektą.

„VTPSI Vilniaus skyriaus inspektorius atliko patikrinimą vietoje. Nustatyta, kad darbai atliekami pagal Vilniaus miesto savivaldybės administracijos 2016-07-07 išduotą rašytinį pritarimą statinio projektui, kuriam Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos Vilniaus teritorinis padalinys pritarė“, - laiške rašė V. Aliukonienė.

Kultūros paveldo departamento Vilniaus skyriaus Vyriausiasis valstybinis inspektorius Povilas Mečkovskis DELFI teigė, kad departamentas apie atliktus darbus informaciją turi, buvo nuvykęs į vietą, tačiau dar reikia patikrinti remonto projekto dokumentus.

„Gavome pranešimą, mūsų inspektoriai ten buvo. Dabar iš esmės tikrins dar duomenis ir pasakys, ar ten yra pažeidimas, ar ne. Reikia pažiūrėti į remonto projekto dokumentus. Projektas yra, bet, ar padaryta taip, kaip nurodyta, dar neaišku, reikia pasigilinti“, - kalbėjo P. Mečkovskis.

Vilniaus g. 28 2012 metais

R. Žvagulis: durysmums, bet griovėme ne mes

„Mojito Nights“ vadovas R. Žvagulis DELFI pripažino, kad durys buvo pastatytos jo valdomam barui, tačiau jas statė ne baras.

„Duris pastatė pastato savininkai, mes patalpas nuomojamės. Ten yra vienas savininkas ir nuomoja pastatą įvairiems biurams“, - kalbėjo R. Žvagulis. Jis negalėjo aiškiai įvardinti, iš ko nuomojasi patalpas.

- Tai jūs dabar turėsite antrą įėjimą?

- Jie pasistatė sau duris.

- Tai ten ne jūsų durys ir su jumis jos nesusijusios?

- Na kaip, mums pastatė, bet ne mes statėme.

Registrų centro duomenimis, pastatas išdalintas į apie 20 patalpų, gyvenamų ir negyvenamų, jos visos turi savo atskirus savininkus.