„LLRA šiuose rinkimuose dalyvaus kartu su daugiau kaip 30 visuomeninių organizacijų, judėjimų. Tame tarpe – su dviem partijomis“, - spaudos konferencijoje Seime žurnalistams sakė V. Tomaševskis.

Pasak jo, šiuo metu LLRA su partneriais derina rinkimines programas.

„Dabartiniu metu deriname programą. Bus programa papildyta kai kuriomis tezėmis Rusų aljanso, Lietuvos liaudies partijos, Rusų aljanso, visuomeninių organizacijų“,- teigė europarlamentaras.

Jungtis kvietė ir Žemaičių partiją

V. Tomaševskis atskleidė, kad Liaudies partija nebuvo vienintelė politinė jėga, su kuria kalbėtasi apie vienijimąsi Seimo rinkimams. Esą aktyviausiai konsultuotasi su Žemaičių partija.

Anot Liaudies partijai laikinai vadovaujančio K. Prunskienės sūnaus Vaidoto Prunskaus, tarp jo partijos, Rusų aljanso ir LLRA pavyko rasti „daug bendrumo“.

Vienijimąsi su LLRA jis aiškino ir tuo, kad taip esą norima vienyti visuomenę.

Rusų Aljanso lyderė Irina Rozova teigė besidžiaugianti jau kurį laiką besitęsiančiu jos partijos bendradarbiavimo su LLRA. „Mums net nekilo abejonių, su kuo eiti į Seimo rinkimus“, - sakė I. Rozova.

Ji taip pat pasidžiaugė, kad rinkiminę armiją papildys Liaudies partija, „turinti savo elektoratą“.

„Mūsų partijos jau seniai išėjo iš tų tautinių mažumų partijų rėmų. Mes dirbame Lietuvai“, - teigė I. Rozova.

LLRA planuoja kelti 141 kandidato sąrašą daugiamandatėje apygardoje ir daugiau kaip 40 kandidatūrų vienmandatėse. Pirmajame kandidatų dešimtuke LLRA sąraše bus vienas Liaudies partijos atstovas ir du Rusų aljanso delegatai. I. Rozovai teks antras numeris, V. Prunskui - ketvirtas. Pirmuoju numeriu bus įrašytas pats V. Tomaševskis.

K. Prunskienė dėl savo sveikatos būklės rinkimuose nedalyvaus.

Į koaliciją norėtų su partneriais Vilniaus taryboje

Tiesa, LLRA lyderis teigė negalintis pažadėti, kad dėl Seimo nario kėdės atsisakys europarlamentaro mandato. Esą jis tai padarys tokiu atveju, jei LLRA bus įtraukta į valdančiosios koalicijos formavimą po rinkimų.

PasakV. Tomaševskio, potencialios koalicijos formavime LLRA kol kaspirmenybę teikia „centro kairiosioms“ partijoms. Tarp tokių jispaminėjo ir tas politines jėgas, su kuriomis LLRA dirba Vilniaussavivaldybėje – tai Darbo partija, socialdemokratai ir Artūro Zuoko partija „Taip“.

Visagino AE – per daug klausimų

Paklaustas, kaip vertina Visagino atominės elektrinės (AE) projektą, LLRA lyderis teigė remiantis branduolinę energetiką, tačiau nesantis tikras dėl šio konkretaus atvejo.

„Vienareikšmiškos pozicijos nėra. Iš principo, mes esame už atominę elektrinę. Turėti savo AE būtų ne pro šalį. Bet reikia apsvarstyti, ar ne per mažai yra galingumo, ar mums pavyks susitarti su partneriais, su kitomis valstybėmis, ar tai nebus per brangus projektas. Klausimų yra labai daug. Daugiau negu atsakymų“, - aiškino V. Tomaševskis.

Tuo tarpu naujasis jo bendražygis V. Prunskus teigė manąs, jog reikia sulaukti referendumo dėl Visagino AE rezultatų. „Pirmiausiai reikėtų sulaukti mūsų žmonių pozicijos“, - sakė Liaudies partijos vadovas.