Tai DELFI patvirtino Darbo partijos Rinkimų štabo vadovas, parlamentaras Vytautas Gapšys.

„Išstojo iš partijos abudu, taip“, - sakė V. Gapšys.

Pasak jo, Darbo partija patikrino ir kitų savo narių biografijas, ieškodama galimai nuslėptų bendradarbiavimo su KGB faktų. Daugiau buvusių KGB rezervistų partijoje esą nėra. Tiesa, paieškos dar nebaigtos.

„Pas mus rinkimų sąraše nebuvo nei vieno. Tikriname, bet tai laiko užima“, - teigė „darbiečių“ Rinkimų štabo vadovas.

Darbo partiją du politikai palieka po DELFI publikacijos apie KGB rezervistus „darbiečių“ gretose. S. Stonkus sovietmečiu buvo KGB rezervo vyr. leitenantas, P. Vičiulis – kapitonas.

Paaiškėjus šiems faktams, Darbo partijos prezidiumas surengė pasitarimą dėl partiečių, nuslėpusių savo bendradarbiavimą su KGB, ateities. Dauguma prezidiumo narių pasisakė už tai, kad S. Stonkui ir P. Vičiuliui būtų pasiūlyta savo noru palikti partijos gretas, griežčiausią sprendimo variantą – buvusių KGB rezervistų pašalinimą iš partijos – palaikė tik 9 prezidiumo nariai.

S. Stonkus pernai su Darbo partija kandidatavo į Molėtų tarybą, tačiau išrinktas nebuvo. P. Vičiulis 2008 m. kandidatavo į Seimą, atstovaudamas Naujajai sąjungai. Ši Artūro Paulausko vadovaujama partija pernai įsiliejo į „darbiečių“ gretas ir kartu atsivedė buvusį KGB rezervo kapitoną P. Vičiulį.