Bent jau tokios pozicijos laikosi Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas. Jis pirmadienio rytą, prieš valdančiųjų politinės tarybos posėdį, paskelbė pareiškimą, kuriame premjeras, socdemų lyderis Algirdas Butkevičius vadinamas melagiu, jam negailima ir kitų skambių epitetų.

„Galėčiau pasakyti: ministro pirmininko paskleista informacija neatitinka tikrovės. Matot, kiek daug užima vietos, tad geriau vienu žodžiu — melagis! Tik šį kartą remsiuosi ne savo išvadomis, o Amerikos specialistais, psichologais“, - teigia V. Uspaskichas.

„Darbiečių“ patriarchas taip pat pasitelkia dešiniųjų pamėgtą kritikos kortą – esą A. Butkevičius nuomones keičia kaip kojines.

Politikas išduoda, jog šiuo metu gilinasi į psichologijos mokslą, kurį ir sumanė pritaikyti A. Butkevičiaus kritikai.

„Šiuo metu aš esu aukštosios mokyklos psichologijos studentas, todėl man šita tema artima, o pagal studijų tematiką tenka domėtis pasaulinės praktikos eksperimentais. Todėl iš profesinės būsimo psichologo pusės galiu pasakyti — neturiu jokių pykčių. Šaliai reikalingi įvairūs žmonės — ir tokie, ir kitokie. O jeigu rinkėjai savo valia renka sau tokius vadovus, tad ir pykti nėra ko“, - tęsia V. Uspaskichas.

„Ar kas nors iš visos Lietuvos gali pateikti nors vieną pavyzdį apie A. Butkevičių, kai koks nors jo pasakytas žodis nepasikeitė per 2–3 artimiausias dienas?“ - gelia V. Uspaskichas.

Socdemų lyderį „darbietis“ vadina skystablauzdžiu, susirūpinusiu tik savo posto išsaugojimu.

„Prie kokios kategorijos mentaliteto jūs priskirtumėte mūsų politikus ir mūsų premjerą A. Butkevičių? Atspėkite iš dvejų kartų. Kas Lietuvoje plaukia pasroviui ir galvoja tik apie savo posto išsaugojimą, bet ne apie valstybę, nekelia jokių tikslų, negeneruoja jokių naujų idėjų, o galvoja, kad tik nebūtų blogiau jam? O visa krūva komentatorių prisitaikėlių kaip vienas pataikauja tokiai pozicijai, nes didelė dalis jų gyvena iš tų pačių kišenių. Ką gali duoti toks Vyriausybės vadovas? O juk jis dar svajoja apie prezidento postą! Ir, svarbiausia, gali pasiekti, nes žmonės renka savęs vertą valdžią. Ir tada jau bus neaišku, kas valdys šalį, o svarbiausia — Lietuva ir toliau skęs pelkėje. Emigracija — didžiausia Europoje, savižudybių — daugiausia pasaulyje, o atlyginimai ir pensijos — mažiausi. Štai tokia perspektyva mūsų laukia su tokiais vadovais“, - beria V. Uspaskichas.

A. Butkevičius: V. Uspaskichas koalicijoje nedalyvauja

Po politinės tarybos posėdžio A. Butkevičius žurnalistams teigė, jog buvo aptarti Vyriausybės darbai ir prioritetai.

„Aišku, kalbėjome apie šių metų biudžeto pajamų surinkimą“, - pridūrė premjeras.

A. Butkevičius taip pat užsiminė, jog juntama Rusijos ekonominių problemų bei tarptautinės įtampos atatranka. Pasak jo, „didžiulis finansinis neigiamas poveikis“ dėl geopolitinės padėties juntamas žemės ūkio produktų perdirbimo įmonės.

Paklaustas dėl V. Uspaskicho pareiškimų, A. Butkevičius teigė neketinantis veltis į „darbiečių“ patriarcho primetamą diskusiją.

Algirdas Butkevičius
„Iki tokio žemo emocinio intelekto lygio tikrai nenusileisiu. Neturėjau su juo jokio kontakto, jokio ryšio ir jokio pokalbio“, - sakė premjeras.

Pasak jo, V. Uspaskichas „koalicijoje nedalyvauja“.

„Jisai koalicijoje nedalyvauja. Manau, čia yra jo asmeninis reikalas ir tikslas. O kokios priežastys yra – tai jums, man atrodo, yra žinoma. Bet jisai ne tą pasirinko asmenį, kurį turėtų kritikuoti“, - atsikirto A. Butkevičius.

L. Graužinienė: partijos vardu kalbu aš

„Darbiečių“ lyderė Loreta Graužinienė prisiekinėjo net nemačiusi V. Uspaskicho laiško, nors jis paskelbtas partijos puslapyje.

„Tikrai nežinau net, apie ką kalbate“, - dievagojosi L. Graužinienė.

Politikė pridūrė skaičiusi ne viską, mat sulaukė ir krūvos sveikinimų gimtadienio proga.

Algirdas Butkevičius, Viktoras Uspaskichas ir Vydas Gedvilas
„Aš ne viską spėju iš ryto perskaityti, nes yra ir Seime darbų. Juo labiau, šiandien tikrai sulaukiau dar ir sveikinimų gimtadienio proga. Tai nespėjau perskaityti, ką garbės pirmininkas parašė. (...) Darbo partijos tinklalapis yra atviras. Kiekvienas partietis turi teisę pareikšti ten nuomonę“, - tikino ji.

Politikė pareiškė, kad Darbo partijos vardu pareiškimus daro ir atsakomybę prisiima ji, tačiau nuo kategoriškų pareiškimų V. Uspaskicho atžvilgiu ji susilaikė.

„Darbo partijos suvažiavime partijos pirmininke yra išrinkta L. Graužinienė. Ir iki kito suvažiavimo ji neša atsakomybę už Darbo partiją“, - sakė Seimo pirmininkė.

Čia įsiterpė ir „tvarkiečių“ lyderis Rolandas Paksas. Anot jo, koalicija susirinko nei susitaikyti, nei pyktis – esą politinė taryba posėdžiavo aptardama darbus, o ne kivirčydamasi.

Jis taip pat pasveikino L. Graužinienę su gimtadieniu, o A. Butkevičiui palinkėjo gerų atostogų.