Antradienį anksti ryte pareigūnai labai nenoriai kalbėjo apie šį įvykį. Jie tik tvirtino, jog tyrimas buvo pradėtas neseniai, leidimą tam davė Generalinės prokuratūros vadovas (pagal įstatymus, tik su jo leidimu galima baudžiamojon atsakomybėn traukti prokurorą).

DELFI žiniomis, E. Vaitekūnas buvo stebimas STT agentų. Vakar jis išvažiavo iš Vilniaus. Vakare prie Kauno susitiko su asmeniu, kuris rūpinosi, kad vienam įtariamajam nebūtų prašoma pratęsti suėmimo ir būtų perkvalifikuoti įtarimai.

Susitikimas įvyko degalinėje. Apie 21 val., po to, kai prokuroras gavo pinigus – 30 tūkst. litų, jis buvo sulaikytas.

DELFI paviešinus informaciją apie prokuroro sulaikymą, Generalinė prokuratūra pranešė, kad birželio 19-ąją STT gavo pranešimą, kad E.Vaitekūnas už kardomosios priemonės – suėmimo pakeitimą švelnesne kardomąja priemone (užstatu) įtariamajam reikalauja kyšio. Tą pačią dieną buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, o pirmadienį prokuroras sulaikytas, kai pareiškėjas jam perdavė 30 000 litų.

Pirminiai tyrimo veiksmai atlikti glaudžiai bendradarbiaujant prokurorams ir STT pareigūnams. Ikiteisminis tyrimas atliekamas Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamente. Sudaryta tyrimo grupė iš prokurorų ir STT pareigūnų.

E. Vaitekūnas yra Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos (LATGA-A) generalinio direktoriaus Edmundo Vaitekūno sūnus.

Jis kontroliavo su prekyba žmonėmis ir nusikaltimais elektroninėje erdvėje susijusius ikiteisminius tyrimus.

Kaip antradienį žurnalistams teigė generalinis prokuroras Darius Valys, sulaikytasis nušalintas nuo pareigų. Jis buvo pradėtas stebėti praėjusią savaitę.