„Nenustačius jokių konkrečių faktinių duomenų, rodančių, kad buvo padaryta nusikalstama veika, nutarta atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą“, - BNS ketvirtadienį sakė STT atstovas Ruslanas Golubovas.

Jis teigė, kad Seimo nario Povilo Urbšio pareiškimo tikslinimo metu buvo vykdoma jo paties apklausa, o daugiau niekas kitas nebuvo apklaustas.
Pasak R.Golubovo apklausoje parlamentaras nurodė, kad savo pareiškime pateikė žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją ir jokių papildomų duomenų neturi.

„Mes negalime pradėti tyrimo, remiantis prielaidomis ar subjektyvia nuomone“, - sakė STT atstovas.

Mišrios Seimo narių grupės narys P. Urbšys lapkričio 5 dieną kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydamas pateikti informaciją, ar atliekamas tyrimas pagal viešai paskelbtą informaciją dėl siūlymo Kaišiadorių rajono apylinkės teismo pirmininkei E. Dambrauskienei „išsipirkti“ generalinio prokuroro postą. Jei toks tyrimas nėra pradėtas, P. Urbšys prašė jį inicijuoti.

Viešai skelbta, kad lapkričio 3 dieną susitikusi su Seimo valdybos nariais prezidentė Dalia Grybauskaitė jiems pranešė turinti informacijos, kad prieš balsuojant Seime dėl Nerijaus Meilučio kandidatūros į generalinius prokurorus esą daryta įtaka parlamentarų apsisprendimui, o kitai kandidatei E.Dambrauskienei esą siūlyta postą „išsipirkti“. Tačiau kas tokį pasiūlymą pateikė, valstybės vadovė valdybos nariams nenurodė.

Prezidentės D.Grybauskaitės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė yra sakiusi, jog informacija dėl galimos įtakos parlamentarų apsisprendimui skiriant N.Meilutį generaliniu prokuroru yra pateikta Specialiųjų tyrimų tarnybai. R.Golubovas BNS sakė, kad informaciją STT gavo ir ją tikrina.

Tuo metu dėl P.Urbšio skundo prokuratūra, kuri perdavė šį skundą tikslinti STT, pati buvo pradėjusi preliminarų tyrimą. Seimo valdybos nariai, tarp jų ir Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė, buvo sulaukę skambučio iš Generalinės prokuratūros su prašymu atvykti pas prokurorą Gintarą Jasaitį. Apklausos buvo numatytos, tačiau atšauktos.

Prezidentės kandidatai į generalinius prokurorus E.Dambrauskienė ir N.Meilutis Seime palaikymo nesulaukė.