Sveikatos apsaugos ministras Juras Požela sako, kad neturi teisės jo nušalinti.

„Kol kas vadovas lieka eiti savo pareigas“, - BNS pirmadienio vakarą sakė J.Požela.

Jis taip pat teigė, jog ketina registruosi Darbo kodekso pataisą, kad ministrai galėtų nušalinti pavaldžių įstaigų vadovus, kuriems pareikšti įtarimai.

„Sprendimas yra toks, kad aš, kaip Seimo narys, rašau Darbo kodekso pataisą, kad ministras galėtų vienasmeniškai tokiais atvejais nušalinti vadovą nuo pareigų. Dabar Darbo kodeksas numato, kad nušalinimas galimas tik esant neblaiviam arba esant teismo sprendimui. Kadangi STT nesikreipė į teismą dėl nušalinimo nuo pareigų, šiuo atveju aš nieko negaliu padaryti, tik apgailestauti, kad situacija yra tokia“, - aiškino J.Požela.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pirmadienį pranešė pateikusi įtarimus buvusiai Nacionalinės žemės tarnybos vadovei Daivai Gineikaitei ir Kauno klinikinės ligoninės vadovui G.Abeciūnui tiriant bandymą nuslėpti neblaivumą.

G.Abeciūnas neigia savo kaltę.

„Tikiu, kad objektyvus tyrimas įrodys mano nekaltumą. Įtarimai dar nereiškia kaltės įrodymo, o teisingumą Lietuvoje vykdo tik teismai“, – sakė G.Abeciūnas ligoninės atstovo spaudai atsiųstame komentare.

D.Gineikaitė būdama neblaivi Kaune avariją sukėlė pernai gruodį ir, kaip įtariama, bandė nuslėpti girtumą. Tyrimą atliekantys pareigūnai anksčiau ligoninėje atliko dokumentų poėmius, išsivežė rastus kelis D.Gineikaitės kraujo mėginius.

Teismas patvirtino, kad D.Gineikaitė eismo įvykį sukėlė neblaivi. Jai teismas skyrė 1,3 tūkst. eurų baudą ir pusketvirtų metų atėmė teisę vairuoti. D.Gineikaitė po incidento iš pareigų Nacionalinėje žemės tarnyboje buvo atleista jos pačios prašymu.