Antradienį Seimas po pateikimo pritarė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) narių parengtam projektui, kad pareigūnams priedas už tarnybinį rangą sudarytų nebe 10, o 30 proc. pareiginės algos. Už tai balsavo 24 Seimo nariai, prieš buvo keturi, 14 susilaikė.

Pasak vieno iš projekto rengėjų NSGK pirmininko Artūro Paulausko, STT reikia kvalifikuotų darbuotojų, o esant dabartiniams atlyginimams tokių rasti sunku.

A.Paulausko duomenimis, priėmus šį projektą, STT kasmet papildomai reikėtų skirti apie 1,7 mln. litų.

"Jeigu čia būtų didelė suma, nedrįsčiau prieš jus stovėti, kalbėjau su premjeru, jis sakė, kad rastų", - tvirtino NSGK vadovas.

Socialdemokratė Giedrė Purvaneckienė teigė, kad negalima vienos institucijos pareigūnams didinti darbo užmokestį, o kitiems - ne. Anot jos, darbo grupė rengia projektą dėl visų statutinių pareigūnų atlyginimų, todėl nereikėtų vienos institucijos išskirti.

"Dabar sistema yra išbalansuota, negalima jos išbalansuoti dar daugiau (...) Kiekviena tarnyba ras savo užtarėjų ir temps į savo pusę", - teigė Seimo narė.

STT skelbia, kad šių metų pirmą ketvirtį tarnybos statutiniai pareigūnai per mėnesį uždirbdavo nuo 2838 (jaunesnysis specialistas) iki 6457 litų (valdybos viršininkas), neatskaičius mokesčių. Pagal darbo sutartys dirbančiųjų atlyginimai mažesni - nuo 1921 lito (jaunesniojo specialisto) iki 2416 litų (skyriaus viršininko pavaduotojo).