Kaip rašo lrytas.lt, naujienų agentūros BNS direktorė Jurga Eivaitė trečiadienį vykusioje advokatų kontoros „Glimstedt“ surengtoje diskusijoje papasakojo, kad pareigūnai norėjo apklausti ir prieš tai apklaustos BNS BNS vyr. redaktorės Jūratės Damulytės vyrą.

Kadangi tuo metu jis buvo darbe, paprašė šaukimą į apklausą atsiųsti į darbą. Tačiau STT pareigūnas kažkodėl nuvažiavo iki jų namų, tačiau bute nieko nerado. „Tai tas darbuotojas palaukė, kol devynerių metų vaikas grįš namo iš mokyklos, pasekė jį į laiptinę, iki buto durų ir tam vaikui į rankas pateikė šaukimą į apklausą“, – pasakojo J.Eivaitė.

Vėliau STT atstovai esą teisinosi, kad jų darbuotojai yra jauni, patys neturi vaikų, todėl galbūt ne visai supranta, kad savo veiksmais gali juos išgąsdinti.

DELFI primena, jog dėl VSD slaptos pažymos galimo paviešinimo tyrime STT apklausė BNS žurnalistę Jūratę Skėrytę ir vyr. redaktorę Jūratę Damulytę. Ikiteisminio tyrimo metu teisėjas įpareigojo BNS redaktorę atskleisti informacijos šaltinį. Šiai atsisakius, J. Damulytės namuose atlikta krata, paimti keli BNS kompiuteriai.

Tyrime taip pat apklaustos Seimo kanceliarijos, Prezidentūros ir Vyriausybės kanceliarijos darbuotojos. Lietuvos žurnalistų sąjunga smerkia STT elgesį su BNS.