"Lietuvos rytas" informuoja, kad antradienį STT agentai atvyko į FNTT Vilniaus valdybą ir apklausė darbuotojus dėl tarnavimo nusikalstamoms struktūroms. Pats V.Grendelis į klausimus neatsakė – jis Londone mokosi anglų kalbos.

STT pareigūnai "kurmio" paieškas pradėjo, kai vasario 27 dieną gavo buvusio bendrovės "Logipolija" direktoriaus Dariaus Šermukšnio skundą. Verslininkas rašte, kurį išsiuntė ne tik STT, bet ir prezidentei, tvirtino, kad FNTT Vilniaus valdybos vadovai perdavė informaciją apie bylą tiems žmonėms, prieš kuriuos jis davė parodymus.

Pasak dienraščio, pagal D.Šermukšnio parodymus dar praėjusių metų pabaigoje pateikti įtarimai kelių šimtų tūkstančių litų pasisavinimu įtariamiems bendrovės "Logipolija" savininkams Tomui Barauskui ir Leonidui Bogomolnikovui.

Nors šie parodymai buvo slapti, jau po kelių valandų apie juos sužinojo įtariamieji. Jie D.Šermukšniui pareiškė viską žinantys, nes surado kelius į FNTT Vilniaus valdybos viršininko V.Grendelio kabinetą. Priblokštas D.Šermukšnis kreipėsi į STT. Netrukus ši informacija pasitvirtino.

Vasario pabaigoje, prieš pat planuotą sulaikymą, abu įtariamieji paspruko iš Lietuvos.

Dienraščio teigimu, STT pradėjus ieškoti, kas perdavė įtariamiesiems slaptą informaciją, akys nukrypo į valdybos viršininką V.Grendelį ir jo ginklanešiu laikomą tyrėją Vytautą Marčiulaitį.