Pasak K. Michailovo advokato Arūno Marcinkevičiaus, teismas pirmadienio rytą gavo Lukiškių tardymo izoliatoriaus kalėjimo gydytojų komisijos pirmininko pasirašytą pažymą, kurioje teigiama, kad kaltinamasis paguldytas į ligoninę dėl „širdies vožtuvo darbo ir funkcinio virškinamojo trakto sutrikimo“.

K. Michailovas sveikata skundžiasi jau ne vieną mėnesį, tačiau, pasak jo advokato, jam nesuteikiama pagalba ne tik bylą nagrinėjančiame Vilniaus apygardos teisme, bet Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime – esą medikai jam nedavė vaistų, o teismas atsisakė iškviesti greitosios pagalbos medikus. Į ligoninę dėl ištikusio priepuolio kaltinamasis buvo paguldytas ir šių metų sausį.

Dėl problemų su širdimi K. Michailovas buvo išvežtas ir iš teismo, kai prieš porą savaičių buvo svarstomas klausimas dėl jam skirto suėmimo iki sausio pabaigos.

„Ar tokia turėtų būti kažkieno munduro išplovimo kaina?“ – teisme yra klausęs advokatas, pažymėjęs, kad greičiausiai prokurorai siekia, jog kaltinamasis numirtų nesulaukęs nuosprendžio.

K. Michailovas už grotų yra laikomas trejus metus.

Teismas yra skelbęs, kad Medininkų žudynių byloje senaties terminas sueina kitų metų liepos 31-ąją, tačiau tai neturėtų būti kliūtis paskelbti nuosprendį K. Michailovui – senaties terminai yra taikomi ne bylai, o asmenims. Buvęs omonininkas po žudynių yra teistas kitoje byloje.

Sunkiais nusikaltimais kaltinamas K. Michailovas neigia savo kaltę ir teisme tvirtino, kad baudžiamojoje byloje esą nėra jokių jo kaltę patvirtinančių įrodymų.

Buvusiam TSRS vidaus reikalų ministerijos vidaus kariuomenės Rygos ypatingos paskirties milicijos būrio (OMON) milicininkui K. Michailovui yra pateikti kaltinimai septynių Lietuvos pareigūnų nužudymo byloje. Joje pagrindiniai įtariamieji yra OMON smogikai. K. Michailovas yra kaltinamas dėl itin sunkaus nusikaltimo padarymo - tyčinio dviejų ar daugiau asmenų nužudymo.

Už tai Lietuvos įstatymai numato laisvės atėmimo bausmę iki gyvos galvos.

Rusijos prokurorai yra atsisakę išduoti tris įtariamuosius – Andrejų Lachtionovą, Česlovą Mlyniką bei Aleksandrą Ryžovą. Nuo Lietuvos teisėsaugos besislapstantiems įtariamiesiems yra paskirtos kardomosios priemonės – suėmimas, paskelbta jų tarptautinė paieška, išduoti Europos arešto orderiai. Jų atžvilgiu byla atskirta į atskirą tyrimą ir baudžiamasis procesas jų atžvilgiu tęsiamas, yra nebaigtas ir siekiama jų patraukimo baudžiamojon atsakomybėn. Senaties terminai buvusių omonininkų atžvilgiu nėra suėję.