Kaip rašo dienraštis "Respublika", buvęs Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras skundėsi, jog neteisėtai buvo atleistas iš prokuratūros, atimant teisę dirbti teisėsaugos institucijose.

Praėjusiais metais K. Džiautas iš darbo buvo atleistas remiantis įstatymu dėl SSRS valstybės saugumo komiteto vertinimo.

Valstybės saugumo departamentas Generalinę prokuratūrą informavo, kad K. Džiautas atkūrus nepriklausomybę be šalies institucijų žinios dirbo KGB.

Seimui priėmus įstatymą dėl KGB dirbusių asmenų, po 1990 metų kovo 11 dienos be Lietuvos institucijų žinios KGB dirbę asmenys dešimt metų negali dirbti valstybinėse institucijose ir užimti tam tikrų pareigų kitose žinybose.

K. Džiautas dienraščiui patvirtina dirbęs KGB 4 mėnesius, tačiau Valstybės saugumo departamento pažymą apie jo darbą laiko ginčytina ir neteisinga.

K. Džiautas taip pat ketina kreiptis į teismą dėl Generalinės prokuratūros jam neišmokėtos pašalpos. Eksprokuroro teigimu, atleidžiant iš darbo jam turėjo būti išmokėta 3 mėnesių algos dydžio išeitinė pašalpa, tačiau jis jos negavęs.