Nuo konkurso pradžios išaiškėjo pora lyderių. Vasario 21-osios pavakarę, likus lygiai savaitei iki balsavimo pabaigos, surinkusi 10167 balsus, konkurse pirmavo Lipkos kaimo liepa (Čekija).

Antroje vietoje, surinkęs 9256 balsus, yra Brimono ąžuolas iš Velso (Didžioji Britanija).

Trečioje vietoje su 8990 balsų – paprastasis ąžuolas iš Pakarpatės (Lenkija).

Zarasų rajone augantis Stelmužės ąžuolas, kuris yra seniausias medis Lietuvoje ir vienas iš seniausių Europoje (teigiama, kad jam apie 1000-1500 metų) apibūdinamas kaip mūsų valstybės ir tvirtybės simbolis.

Apipintas legendomis, gausiai lankomas vietinių ir į rajoną atvykstančių svečių, iš jo gilių auginami ąžuoliukai visoje Lietuvoje.

Balsuoti Europos medžio konkurse galima interneto svetainėje www.treeoftheyear.org naudojantis asmeniniu elektroniniu paštu, pasirinkus du labiausiai patikusius medžius – tokios Europos metų medžio konkurso taisyklės.

Palaikykime rinkimuose seniausią Lietuvos medį – balsavimas vyks iki šių metų vasario 28 d., nuo vasario 22-osios jis bus slaptas.

Europos metų medis bus paskelbtas 2017 m. kovo 21 d. apdovanojimų ceremonijoje Briuselyje.

Europos metų medžio konkursą organizuoja Aplinkos partnerystės fondas, remiamas Europos Komisijos.

Organizatorių teigimu, „Europos metų medis“ nėra medžių grožio konkursas. Juo siekiama pabrėžti medžių svarbą Europos gamtos ir kultūros pavelde.