Krašto apsaugos ministerija BNS patvirtino, kad pirmieji privalomai šaukiami karo prievolininkai trečiadienį prisistatė į du iš šešių regioninių karo prievolės ir komplektavimo skyrių - Vilniaus ir Kauno.

Sostinės karo prievolės ir komplektavimo skyriuje BNS informavo, kad iki trečiadienio vakaro čia registruoti 374 atvykę šauktiniai, 20 jų pateikė prašymus dėl tarnybos atidėjimo.

Tuo metu Kaune iki trečiadienio vakaro sulaukta dešimtkart mažiau - 38 šauktinių, septyni iš jų pateikė dokumentus prašydami atidėti tarnybą.

„Numatoma, kad į visus skyrius atvykti privalomai šaukiami karo prievolininkai pradės nuo birželio 15 dienos. Taip pat dar ne visi šaukimo nurodymai yra išsiųsti, jie turi būti išsiųsti iki birželio 11 dienos“ - rašoma ministerijos atsiųstame atsakyme.

Kariuomenė, trečiadienio duomenimis, iš viso jau sulaukė 1637 savanorių, 46 iš jų yra merginos.

Šiemet į Lietuvos kariuomenę ketinama pakviesti apie 3 tūkst. šauktinių. Kariuomenės vadovybė teigia, kad taip siekiama užpildyti kariuomenės dalinius ir sukurti rezervą. Pirmenybė paskiriant asmenis į dalinius teikiama savanoriams.