Nors oras šeštadienį – nenuspėjamas, tai norinčių paminėti žiemos išvarymo šventę neatbaidė. Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pasakojo, jog apie 14 valandą norint patekti į Liaudies buities muziejų reikėjo laukti ilgoje ten pat traukiančių eilėje.

Tiesa, į šventę jau atvykusiųjų nuotaikos eilės už vartų nė kiek negadino, o Užgavėnių minėjime nestokota visko, ko, pasak senolių išminties, ir turi netrūkti tikrose žiemos varymo iš kiemo iškilmėse – daug linksmybių, žaidimų ir, žinoma, sotaus maisto.

Praėjusiais metais susirinkusiuosius stebino rekordinio dydžio blynų tortas, sveriantis net 80 kilogramų, o šįmet organizatoriai nutarė lietuvius su blynais supažindinti pirmąkart organizuojamame „Gyvajame blynų muziejuje“. Čia lankytojai turėjo progą paragauti šešiolikos skirtingų rūšių blynų – ne tik mūsų šalyje puikiai pažįstamų, bet ir pamėgtų visame pasaulyje. O apie tokius „eksponatus“ daugiau pasakoja greta dirbantys muziejaus gidai.

„Užgavėnės – tikra blynų šventė, tačiau pastebėjome, kad pastaraisiais metais Liaudies buities muziejuje jų kepama vis mažiau. O kokios Užgavėnės be blynų?“, – kalbėjo Žemaitijos sektoriuje veikiančio „Gyvojo blynų muziejaus“ iniciatoriai.

Užgavėnių šventėje netrūko ir kitų nuo seno visiems žinomų pramogų. Bene labiausiai laukiama – Lašinskio ir Kanapinskio imtynės ir Morės deginimas.

Šiemet Lietuvos liaudies buities muziejuje Užgavėnės minimos jau 36-ąjį kartą. Prieš šių metų šventę muziejus sulaukė geros žinios: britų dienraštis „The Guardian“ Užgavėnes Rumšiškėse įtraukė į 10-ies geriausių Užgavėnių sąrašą pasaulyje.