Seimo narys S. Pečeliūnas prašo prezidento V. Adamkaus ir prezidento kanceliarijos kanclerio G. Krasausko atimti iš KGB generolo Vladimiro Jakunino Lietuvos valstybės ordiną – Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro kryžių.

Seimo nario nuomone, pastarąjį kartą, kuomet V. Jakuninas laišku kreipėsi į Prezidentą V. Adamkų, prašydamas pareikšti protestą prieš Estijos valdžios sprendimą perkelti paminklą “kariui išvaduotojui”, yra tyčiojamasi iš Lietuvos valstybės ir jos prezidento.

Taip pat Seimo narys mano, kad ir Lietuvos Respublikos prezidentui nederėtų turėti V.Jakunino vadovaujamo Šv. Andrejaus fondo apdovanojimo – Šv. Andrejaus žvaigždės, nes tokie apdovanojimai suteikti ir atsakingiems už Lietuvos žmonių žudynes asmenims, ieškomiems Lietuvos teisėsaugos.

Kovo mėnesį Seimo narys S. Pečeliūnas gavo atsakymą iš Respublikos Prezidento kanceliarijos kanclerio G. Krasausko, kuriame teigiama, kad atimti iš KGB generolo V. Jakunino Lietuvos valstybės apdovanojimą - Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro kryžiaus - nėra pagrindo, nes Lietuvos įstatymai neva nedraudžia apdovanoti KGB karininkų ir V. Jakuninas neva nepadarė nieko, kas žemintų apdovanotojo vardą ir būtų pagrindas atimti apdovanojimą.