Uostamiestyje esančią „Švyturio“ areną valdančios bendrovės „Klaipėdos arena“ direktorės pavaduotojas Remigijus Ambrulaitis neslėpė, kad neseniai iš vienos Lietuvos renginių organizavimo įmonės sulaukė prašymo išnuomoti Klaipėdos areną, kad joje gruodį galėtų įvykti O. Gazmanovo koncertas.

Tačiau „Klaipėdos arena“ atsisakė nuomoti jos valdomą erdvę. „Įvertinome tai, kad praėjusiais metais po tokio O. Gazmanovo koncerto Vilniuje nuvilnijo nemažas skandalas. Be to, atsižvelgėme ir į dabartinę geopolitinę situaciją – kalbu apie Rusijos ir Ukrainos nesutarimus. Visi šie aspektai turi neigiamą atspalvį, galintys pakenkti Klaipėdos arenai, jos reputacijai. Pirmoji frazė, kuri ir mums, darbuotojams, ir bendrovės akcininkams atėjo į galvą buvo ta, kad privalome būti pilietiški ir tokie esame“, - aiškino R. Ambrulaitis.

Todėl renginių organizatoriams ir pateiktas atsisakymas išnuomoti Klaipėdos areną O. Gazmanovo koncertui. „Manau, kad jis nebūtų sulaukęs didelio susidomėjimo, bilietai nebūtų buvę išpirkti Be to, gruodį vyksta daug šventinių renginių, o O. Gazmono koncertas turi neigiamą atspalvį“, - kalbėjo pašnekovas.

DELFI žiniomis, renginių organizatoriai O. Gazmanovo koncertą norėjo surengti ne tik Klaipėdoje, bet dar mažiausiai dviejuose Lietuvos miestuose. Šių ketinimų esą atsisakyta – O. Gazmanovas koncertuoti prieš šventes į Lietuvą neturėtų atvykti.

O. Gazmanovas Latvijoje yra paskelbtas nepageidaujamu asmeniu. Jo patekimas į Lietuvą nėra ribojamas – Užsienio reikalų ministerija nepritaikė jokių sankcijų.

Skandalas dėl O. Gazmanovo Lietuvoje kilo pernai gruodžio pabaigoje, kai jis surengė koncertą Vilniaus „Siemens“ arenoje.

Koncerte publikos pageidavimu Rusijos atlikėjas atliko Sovietų Sąjungą šlovinančią dainą „Pagaminta SSRS“.

Koncerto metu O. Gazmanovas klausė publikos nuomonės dėl dainos ir keletas žmonių sušuko norintys išgirsti būtent šią dainą. Atlikėjas iš pradžių nesutiko jos atlikti, bet vėliau paprašė visos salės nuomonės – arenoje pakilo rankų jūra ir pasigirdo pritarimo šūksniai. O. Gazmanovas tuomet paprašė nufotografuoti publiką.

„Mes esame laisva šalis, nesame policinė valstybė ir mums žodžio laisvė tikrai labai svarbu. Aš taip asmeniškai vertinu. Man tas atlikėjas visiškai neįdomus asmeniškai absoliučiai, ką jis ten dainuoja. Man keisčiau stebėti, aš tikrai esu nustebęs, kaip elgiasi tokių renginių organizatoriai. Labai keista stebėti, kai yra ir informaciniai rėmėjai iš jūsų kai kurių kolegų. Tie kūriniai atliekami prašant publikai, bet ta publika irgi kartais susirenka neatsitiktinai galbūt. Tai mane labiau stebina. O kad tai pakeistų realią situaciją, tikrai nemanau. Ir nemanau, kad turime tapti kažkokia cenzūros ar policine valstybe, kuri kažką stabdytų. Tiesiog liūdna, kad tokie dalykai vyksta“, – DELFI po pernai vykusio skandalingojo koncerto teigė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Į O. Gazmanovo koncertą „Siemens“ arenoje susirinko apie 5 tūkst. žmonių. Atlikėjas dainos „Pagaminta SSRS“ neįtraukė į pagrindinį repertuarą, tačiau nuolat netiesiogiai apie ją užsimindavo.

Publikai prašant pratęsti koncertą viena kita daina, O. Gazmanovas prašė pasakyti, kokios dainos norima ir galiausiai atliko kūrinį, kuris Baltijos šalims primena penkis dešimtmečius trukusią sovietų okupaciją. Dainoje skamba žodžiai „Ukraina ir Krymas, Baltarusija, Moldova – tai mano šalis! Sachalinas, Kamčiatka, Uralo kalnai – tai mano šalis! Krasnodaro kraštas, Sibiras ir Pavolgys, Kazachstanas, Kaukazas, ir Pabaltijys... Aš gimiau Sovietų Sąjungoj, padarytas aš SSSR!“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3241)