Kol kas scenose, įrengtose šalia Vinco Kudirkos aikštės, Lukiškių aikštės ir Žemaitės skvero, instrumentus derina mažiau žinomos žvaigždės, bet vėliau vakare čia daug gerbėjų turėtų sutraukti Sostinės dienas atidarantys „Brainstorm“ („Prata Vetra“). Šalia Nacionalinio dramos teatro įrengta maža scena, kurioje pasirodys nedidelės grupės, bardai, aktoriai.

Prekybos mugė dirba jau nuo pusiaudienio. Nusipirkti čia galima įvairiausių dalykų. Nuo Arkikatedros iki Vinco Kudirkos aikštės driekiasi menų ir muzikos alėja. Čia įsigyti galima iš skiaučių siūtų dirbinių, paveikslų, papuošalų, odinių rankinių, diržų, keramikos dirbinių, lėlių, skulptūrėlių, knygų odiniais viršeliais, stiklo dirbinių, pintų krepšių, medžio drožinių.

Gardžių lauktuvių kelias pasitinka tarsi rudens gėrybių mugė. Čia įsigyti siūloma daržo ir sodo gėrybių, medaus, žolelių arbatų ir kosmetinių priemonių, kepinių, saldainių, prieskonių, riešutų, žuvies ir mėsos, pieno produktų. Produkciją įsigyti siūlo ir smulkūs ūkininkai, ir didžiausios, prekybos tinklus ne tik Lietuvoje turinčios bendrovės.

Prie Lukiškių aikštės savo įrangą jau sumontavo ir lankytojų laukia žaidimų ir sveikatos parkas vaikams, tėvams ir visiems. Čia galima vaikščioti ant vandens pripučiamame burbule, pašokinėti ant batuto, jėgas išbandyti smūgiuojant į bokso kriaušę, žaidžiant smiginį ar aikštės šachmatus.

Sostinės dienose taip pat veikia knygų mugė po atviru dangumi. Gedimino prospekte, nuo sankryžos su Jakšto gatve iki sankirtos su Vasario 16-osios gatve, leidyklos ir knygynai parduoda įvairius leidinius. Čia galima nusipirkti ir visai naujų ir jau čiupinėtų knygų. Kainos svyruoja nuo lito už, tikriausiai, ne vienomis rankomis vartytus puslapius arba naują, bet mažą vaikišką knygutę iki šimto litų už dar šiais metais išleistas monografijas.

Alkani ir ištroškę šventės dalyviai neliks – bent kas trisdešimt metrų šventės lankytojų nosis erzina kepamų šašlykų, dešrelių ir troškinamų daržovių kvapas. Pavalgius, troškulį numalšinti galima bačkomis giros ir alaus, arbatos, kavos puodeliu ar stikline vandens.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)