Apie tai rašo „Lietuvos žinios“.

Pasak Kultūros paveldo departamento (KPD) direktorės Dianos Varnaitės, prieš keletą metų imtasi nukalti ant kai kurių informacinių lentelių užsilikusius ženklus, menančius skaudžią mūsų šalies praeitį. Jos teigimu, prieš kurį laiką KPD buvo sulaukęs skundo dėl nederamo užrašo lentelėje Vokiečių gatvėje - tąsyk inspektorių paprašyta pasirūpinti, kad jo neliktų.

„Stebiuosi, kodėl užrašas iki šiol nėra nukaltas. Naudodamasi proga noriu paraginti pastato šeimininkus, kad jie drąsiai tai padarytų patys - niekas jokių sankcijų netaikys - priešingai, tai padaryti būtina kuo skubiau“, - sakė D. Varnaitė.

Jos teigimu, ne mažiau svarbu išspręsti ir kitą paveldosaugos klausimą. Kai kur rajonuose vis dar stovi paminkliniai akmenys stribams, enkavėdistams, okupacinei sovietų kariuomenei. Jie nėra nei valstybės saugomi, nei įrašyti į Kultūros vertybių registrą.

„Svarbu, kad neliktų ideologizuotų objektų, iškraipančių istorinę tiesą. Pirmiausia pradėčiau būtent nuo jų. Visoje Lietuvoje yra tokių objektų“, - teigė D. Varnaitė.