Šiandien nuo karščio gelbės debesų pavėsis. Pūs vos juntamas pietvakarių vėjas. Kaune dienos metu termometrai fiksuos 29 laipsnius karščio, pro debesų kraštelius šypsosis saulė. Vilniuje dieną taip pat praplauks debesys, oras sušils iki 27 laipsnių. Šiauliuose temperatūra sieks 27 laipsnius, numatomas nedidelis debesuotumas. Pajūryje protarpiais saulę uždengs debesys, bus apie 23 laipsnius šilumos.

Penktadienį bus dar karščiau. Kritulių nenumatoma. Sustiprės pietų krypties vėjas. Kaune, naktį ir ryte, temperatūra svyruos tarp 21–25 laipsnių, įdienojus oras sušils iki 31 laipsnio, danguje nesimatys nei debesėlio. Vilniuje, nakties ir ryto metu, bus apie 18–23 laipsnius šilumos. Dieną dangus numatomas giedras, temperatūra sieks 29 laipsnius karščio. Šiauliuose visą parą bus giedra. Naktį ir ryte oras sušils iki 19–24 laipsnių, dienos metu iki 30 laipsnių. Pajūryje debesys taip pat neužklys. Nakties ir ryto metu bus apie 20–21 laipsnį šilumos, įdienojus temperatūra sieks 25 laipsnius šilumos.

Šeštadienį oras išliks karštas, šiek tiek gaivins šiaurės vėjas ir lietus. Kaune, nakties ir ryto metu, temperatūra sieks 22–25 laipsnius šilumos, bus apsiniaukę. Įdienojus palis, oras sušils iki 26 laipsnių. Vilniuje, naktį ir ryte, be kritulių, bus apie 19–24 laipsnius šilumos. Dienos metu dangus ims niauktis, pradės lyti ir griaudės perkūnija. Termometrai rodys 24 laipsnius šilumos. Šiauliuose naktis bus giedra, tačiau auštant galimas lietus ir perkūnija. Temperatūra sieks 20–23 laipsnius šilumos. Įdienojus dangus išsigiedrins, oras sušils iki 27 laipsnių. Pajūryje naktį trankysis perkūnas ir lis, vėliau dangus bus giedras ir ramus. Temperatūra svyruos tarp 18–19 laipsnių.

Sekmadienį ir vėl įsivyraus giedri orai. Pūs silpnas šiaurės vėjas. Kaune apie 21–22 laipsnius šilumos numatoma naktį ir ryte. Dieną termometrų stulpeliai pakils iki 28 laipsnių. Vilniuje bus debesuota su pragiedruliais, protarpiais negausiai palis. Apie 19–20 laipsnių šilumos numatoma naktį ir ryte, apie 25 laipsnius dieną. Šiauliuose, naktį ir ryte, bus giedra, oras sušils iki 17–21 laipsnio. Dienos metu galimas debesuotumas, termometrai fiksuos 26 laipsnius šilumos.

Pajūryje lietaus nenumatoma, tačiau debesys neskubės skirstytis. Temperatūra sieks 16–19 laipsnių.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis orų prognozėmis, ateinančią savaitę ir toliau laikysis karščiu alsuojantys orai, nedidelis atvėsimas galimas nebent savaitės pabaigoje.