„Neatidedame, dirbame ir priimame dar šios sesijos metu“, – žurnalistams Vyriausybėje po „darbiečių“, „tvarkiečių“ ir socialdemokratų vadovų susitikimo sakė V. Mazuronis.

Premjero ir socialdemokratų pirmininko Algirdo Butkevičiaus atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė BNS teigė, kad sutarta priimant socialinį modelį atsisakyti „populistinių“ papildomų pasiūlymų ir nenutolinti projekto nuo to, kuris buvo pateiktas Vyriausybės.

Valdantieji susitarė ir dėl fondo, kuris skirs išmokas darbdavio iniciatyva darbo netekusiems darbuotojams.

Premjeras Algirdas Butkevičius po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė, jog sutarta, kad socialinis modelis Seime bus priimtas be Seimo narių pataisų, kurios neatitinka Vyriausybės pasiūlymų.

„Vyriausybės variantas yra, bet visą laiką yra Seimo narių pataisos, bet Seimo nariai gali nepritarti pataisoms. Nepritarsime toms, kurios Vyriausybė yra nepritarusi. (...) Galiu pasakyti, kad kai kuriems pasiūlymams bu pritarta, ypač ten, kur yra kalbama apie vaikų auginimo sąlygų sudarymą motinoms, kai jos negali būti atleistos, nes yra išėję atostogų“, - tvirtino premjeras.

Darbo partijos, „Tvarkos ir teisingumo“ ir socialdemokratų pirmininkai taip pat sutarė, kad priėmus socialinį modelį mažinant darbdavio įmoką „Sodrai“, jos pajamos nemažėtų, nes praradimai būtų kompensuojami iš valstybės biudžeto.

V.Mazuronis sakė, kad socialinis modelis bus naudingas „ir Lietuvos dirbantiesiems, (...) ir Lietuvos ekonomikai“.

„Manome, kad tai yra tas kompromisas tarp vieno ir kito, kuris būtinas Lietuvai“, - kalbėjo Darbo partijos pirmininkas.

„Tvarkos ir teisingumo“ lyderis Rolandas Paksas ragino nebijoti socialinio modelio.

„Paskutiniu metu nuskambėję tokie priešrinkiminiai varpai, kad slėpkitės, ateina socialinis modelis, bus sumažintos pensijos, nu tai absurdas“, - sakė R.Paksas.

Seimas šiuo metu yra apsvarstęs naująjį Darbo kodeksą, bet dar nepradėjo priėmimo procedūros. Vyriausybė tikisi, kad naujasis kodeksas ir įstatymai dėl „Sodros“ reformos bus priimti iki liepos ir dalis jų įsigalios nuo 2017 metų.