Premjeras Algirdas Butkevičius buvo sakęs, kad valdyba pirmadienio rytą aptars, ar palaikyti prašymą naikinti rinkimų rezultatus Šilutėje, tačiau po valdybos posėdžio premjero atstovas Mindaugas Janulionis BNS teigė, jog dėl to bus tariamasi kitame valdybos posėdyje.

Naujų rinkimų vienmandatėje Šilutės apygardoje praėjusią savaitę pareikalavo socialdemokratas Artūras Skardžius, šioje apygardoje tarp vienmandatininkų likęs ketvirtas. Pirmadienį jis BNS sakė, kad Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimą patvirtinti pirmo rinkimų turo rezultatus šioje vienmandatėje apygardoje ketina skųsti Konstituciniam Teismui.

VRK sekmadienį patvirtino pirmojo Seimo rinkimų Šilutės vienmandatėje apygardoje rezultatus. Nuspręsta, kad dėl Seimo nario mandato čia toliau varžysis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Alfredas Stasys Nausėda, gavęs 24,27 proc. balsų, ir Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų kandidatė Sandra Tamašauskienė, surinkusi 17,71 proc. balsų.

Tačiau dar liko neaišku, ar bus pripažinti balsavimo rezultatai daugiamandatėje apygardoje: tai yra, Šilutės rinkėjų balsai, atiduoti už partijų sąrašus.

Teisėsauga atlieka tyrimą dėl galimo balsų pirkimo Šilutėje, kaip įtariama, partijos „Tvarkos ir teisingumo“ kandidatų sąrašo naudai. Ketvirtadienį policija pranešė sulaikiusi septynis asmenis, jie įtariami rinkėjų papirkinėjimu Šilutėje, antradienį jų namuose atliktos kratos. Vienas asmuo suimtas 10 parų.

Anoniminis pranešimas apie galimą rinkėjų papirkinėjimą gautas spalio 6 dieną. Atlikus pirminius veiksmus, nustatyta, kad Šilutės gyventojai per rinkimus į Seimą už alkoholį, cigaretes ir grynuosius pinigus rinkėjams siūlo balsuoti už kandidatus, priklausančius vienai iš partijų.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris žiniasklaidai patvirtino, kad balsų pirkimas Šilutėje vyko partijos „Tvarka ir teisingumas“ naudai.

VRK ketvirtadienį sudarė komisiją šiam atvejui tirti. Susipažinus su pareigūnų turima medžiaga bus sprendžiama, ar teisėsaugos tiriamos veikos galėjo turėti esminių įtakų rinkimų rezultatams, tokiu atveju rezultatai galėtų būti naikinami. Sprendimą VRK turi priimti iki spalio 30 dienos.