"Kol kas mes kalbamės ir su Darbo partija, ir su "Tvarka ir teisingumu", ir aš manau, mes, tos trys partijos, kurios šiuo metu yra opozicinės, rudenį po rinkimų sudarysime valdančiąją daugumą", - antradienį per spaudos konferenciją po LSDP suvažiavimo sakė A.Butkevičius.

Klausiamas, ar socialdemokratai svarstytų galimybę dėl valdžios tartis su konservatoriais ir sudaryti vadinamąją skirtingoms ideologijoms atstovaujančių partijų "vaivorykštės" koaliciją, LSDP pirmininkas sakė, kad "šitas klausimas nėra svarstomas".

Kalbėdamas apie partijos patvirtintą programą rinkimams jis sakė, jog prioritetais įvardijama emigracijos problematikos sprendimas, gamybos skatinimas, energetikos plėtra.

"Pagrindinė mūsų programos tikslai yra emigracijos pažabojimas, naujų darbo vietų kūrimas, gamybos skatinimas, tiek vididiniais finansiniais ištekliais, tiek Europos sąjungos pinigais, taip pat pasisakome už energetikos plėtrą. Mūsų partiją yra išsakiusi nuomonę, kad suskystintų dujų terminalas turi būti pastatytas kuo greičiau, o dėl atominės elektrinės turi vykti diskusija, norint sužinoti vis dėl to, koks yra rezultatas, ar Latvija ir Estija dalyvaus, jei Latvija ir Estija nedalyvaus, tai Lietuvai yra finansiškai nepakeliama", - per spaudos konferenciją kalbėjo A.Butkevičius.

Šiuo metu LSDP yra didžiausia opozicinė Seimo frakcija, jai priklauso 23 nariai. Per pernai vasarį vykusius savivaldos rinkimus socialdemokratai iškovojo daugiausiai mandatų - 328 mandatus iš 1,5 tūkstančio.

Visuomenės apklausos rodo, jog šiuo metu socialdemokratai rinkimuose būtų tarp pirmaujančių partijų ir surinktų apie 15-16 proc. rinkėjų balsų.