Spaudoje pasirodžiusias žinias, kad socialdemokratinė koalicija, remdamasi Konstitucija, Seimo Statutu, Konstitucinio Teismo išaiškinimu, artimiausiomis savaitėmis, vos Prezidentui pavedus sudaryti liberalui Rolandui Paksui Vyriausybę, apkaltins šalies vadovą Konstitucijos nepaisymu, LSDP pirmininkas Vytenis Andriukaitis pavadino "visiška antimi". Pretekstas apkaltinti Prezidentą Konstitucijos nepaisymu, anot spaudos, esą būsią tas faktas, kad Naujosios politikos koalicijai, turinčiai 69 vietas parlamente, trūksta dviejų mandatų iki būtinos 71 Seimo nario daugumos.

Anot V. Andriukaičio, "skleidžiantys tokius gandus ir prasimanymus greičiausiai yra visiškai neskaitę Konstitucijos, Seimo Statuto ir Konstitucinio Teismo nutarimo".

Atvirkščiai, socialdemokratinė koalicija, pasak V. Andriukaičio, dės visas pastangas, kad Lietuvoje vyrautų stabilumas, kad būtų greičiau išeita iš ekonominės krizės, nes to reikia Lietuvos žmonėms.

"Socialdemokratinė koalicija visiškai nepritars bandymams inicijuoti kokias nors apkaltas pareigūnamas, remiantis iš piršto laužtais argumentais, intrigomis", - sakė V. Andriukaitis.

LSDP lyderis pabrėžė, kad Konstitucijoje nekalbama apie procedūras, kaip Prezidentas turi siūlyti Ministrą Pirmininką, tik viena aišku, kad Premjeras turi turėti daugumos palaikymą. Šiuo atveju, V. Andriukaičio teigimu, galima kalbėti, tik apie tai, kokios politinės jėgos suformuos valdančiąją daugumą.

V. Andriukaitis įsitikinęs, kad Seime bus paskelbta valdančiosios daugumos deklaracija ir bus formuojama Vyriausybė ir tvirtinamas Premjeras.