Tai BNS patvirtino Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio patarėja Dalia Vencevičienė.

I.Šiaulienės kandidatūrą Seimui planuojama teikti jau ketvirtadienį.

Iš Kelmės rajono kilusi Seimo senbuvė 62 metų I.Šiaulienė, parlamente nepertraukiamai dirbanti jau jau septintą kadenciją nuo 1992 metų, yra baigusi Vilniaus universitetą, istoriją, turi humanitarinių mokslų daktaro laipsnį.

Savo karjerą ji pradėjo tuometinio Kauno politechnikos instituto Klaipėdos fakultete (dabar – Klaipėdos universitete), dirbo dėstytoja Istorijos ir sociologijos katedroje iki 1992 metais buvo išrinkta į Seimą.

Socialdemokratų seniūnė į Seimo pirmininko pavaduotojus siūloma vietoje šias pareigas palikusio Mindaugo Basčio.

M.Bastys iš Seimo vicepirmininkų atsistatydino paragintas parlamento vadovo, gavusio neigiamą Valstybės saugumo departamento (VSD) išvadą dėl socialdemokratų atstovo galimybės dirbti su slapta informacija.

Dėl VSD medžiagoje nurodytų ryšių M.Basčiui pradėtas apkaltos procesas, jis suspendavo savo narystę Socialdemokratų partijoje ir pasitraukė iš kovos dėl partijos vadovo posto.

VSD medžiagoje aprašomi M.Basčio ryšiai su atominės energetikos korporacijos „Rosatom“ atstovu vadinamu Jevgenijumi Kostinu, buvusiu KGB darbuotoju Piotru Vojeika, Rusijos valstybinio kanalo RTR žurnalistu Ernestu Mackevičiumi, buvusiu Kauno mafijos autoritetu įvardijamu Saturnu Dubininku ir neteisėta veikla įtariamu verslininku Vadimu Pachomovu.

M.Bastys traktuoja, kad bendravimas su VSD medžiagoje minimais asmenimis „galėtų būti vertinamas kaip nepageidaujami ryšiai Seimo nario etikos prasme“, tačiau ne grėsmė valstybės paslaptims.