Kaip pirmadienį spaudos konferencijoje teigė frakcijos "Socialdemokratija 2000" atstovas Dainius Paukštė, viena iš pagrindinių tokios organizacijos įsikūrimo priežasčių - socialdemokratų partijos skilimas.

"Jaunimas pasiskirstė pagal įsitikinimus", sakė D. Paukštė.

Gruodį nuo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) atskilus ir savo partiją įsteigus Rimanto Dagio vadovaujamiems "dutūkstantininkams", pradėjo ryškėti požiūrių skirtumai ir "dukterinėje" LSDJS.

"Jaunosios socialdemokratijos" pirmininku išrinktas Andrius Klupšas spaudos konferencijoje sakė, kad pagrindinis kriterijus, kodėl nesinorėjo pasilikti LSDJS, buvo tai, kad dalis jų jautė simpatijas "dutūkstantininkams".

"Jaunosios socialdemokratijos" statute numatyti partnerystės ryšiai su Lietuvos partija "Socialdemokratija 2000".

Vasario viduryje vykusiame LSDJS suvažiavime vyko diskusija dėl įstatų pakeitimų. Dalis LSDJS narių siekė, kad įstatuose būtų numatytas šios visuomeninės organizacijos bendradarbiavimas ne tik su LSDP, bet ir "dutūkstantininkais". Tačiau ši nuostata nebuvo priimta.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją