„Prezidentė pagal Konstitucijoje nustatytas funkcijas yra atsakinga už užsienio politiką, todėl ji turėtų kuo skubiau išsiaiškinti, iš kur kyla šie diplomatiniai nesusipratimai, kas perduoda nepatikrintą informaciją ir užkirsti kelią skleidžiamai panikai,“ - tvirtinama LSDP infocentro išplatintame pranešime spaudai.

„Pieno klausimas“ ir dėl jo keliama Lietuvos ekonomikai kenkianti panika yra politinio informacinio karo dalis, taigi ir turi būti sprendžiamas politiškai. Todėl konservatorių kaltinimai neveiklumu Vyriausybei yra absurdiški ir prisideda prie klaidinančios propagandinės informacijos srauto,“ - cituojamas A. Butkevičius.

LSDP teigimu, bet koks nepamatuotas viešas kalbėjimas apie santykius su Rusija yra žalingas dvišaliams politiniams ir ekonominiams santykiams.

DELFI primena, kad pirmadienį prezidentė D. Grybauskaitė pareiškė, kad Lietuvai būtina ruoštis kreipimuisi į Pasaulio prekybos organizaciją dėl Rusijos tarnybų taikomų trukdžių lietuviškoms prekėms. Pasak šalies vadovės, Vyriausybė kol kas neišnaudojo visų priemonių dėl Rusijos veiksmų Lietuvos atžvilgiu.

„Jau anksčiau įpareigojau Vyriausybę imtis visų įmanomų priemonių dėl padėties su Rusija normalizavimo. Jos dar neišnaudotos. Būtina ruoštis ir kreipimuisi į Pasaulio prekybos organizaciją dėl Rusijos institucijų Lietuvai taikomų prekybos trukdžių“, - pirmadienį sakė D.Grybauskaitė.