„Iš konteksto ir ankstesnių pasisakymų ištrauktos tezės bei žurnalistų viešinamos prielaidos neatitinka nei realios situacijos, nei valdančiųjų partijų susitarimų. Tai atspindi besitęsiantį interesą toliau kompromituoti kai kurias partijas ir perdėlioti politinių jėgų įtaką“, rašoma LSDP pranešime spaudai.

Lietuvos socialdemokratų partija nesvarsto galimo pasitraukimo iš valdančiosios koalicijos. Žiniasklaidoje paviešinti tokie pasvarstymai reiškia tik atskiras LSDP skyrių vadovų nuomones.

„Įvairios nuomonės jau buvo išsakytos ir partijos Tarybos posėdyje. Tuomet LSDP tarybos nariai balsavo dėl dalyvavimo valdančiojoje koalicijoje su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga ir dauguma pasisakė už koaliciją. Todėl dabar koalicijos klausimas partijoje netgi neaptarinėjamas, o jeigu iš visumos ištraukiamos nuomonės ir supriešinamos su mano pasisakymais ar visos partijos pareikšta pozicija, tai tiesiog rodo interesus priešinti socialdemokratus ir manipuliuoti tuo viešojoje erdvėje,“ – pranešime spaudai cituojamas LSDP pirmininkas Algirdas Butkevičius.

„Apie derybas dėl koalicijos aš išsakiau savo nuomonę, bet valstybė nėra smėlio dėžė ir, jeigu pradėjome dirbti kartu su koalicijos partneriais, tai turime eiti toliau, kartu įgyvendinti patvirtintą Vyriausybės programą. Apie pasitraukimą nėra nei kalbos. Jaučiausi žurnalistų provokuojamas ir klausimais apie grupuotes partijoje. Dabar prieš artėjančius partijos pirmininko rinkimus, matyt, tokių provokacijų daugės. Tegaliu pasakyti, kad turime galimybę rinktis, ir dabar mūsų skyrius renkasi iš kelių galimų kandidatų,“ – teisinasi LSDP Akmenės skyriaus vadovas Vitalijus Mitrofanovas.

Lietuvos socialdemokratų partijos ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos koalicijos sutarčiai buvo pritarta balsavimu LSDP tarybos posėdyje, vykusiame 2016 m. lapkričio 4 dieną.