Jokiai partijai nepriklausanti M. Vainiutė - Mykolo Romerio universiteto (MRU) dėstytoja profesorė.

„Ji yra MRU profesorė, ji tikrai daug metų dirbo ir prezidento kanceliarijoje, nuo 2003 iki 2009 m., taip pat yra dirbusi Teisingumo ministerijoje, yra apsigynusi mokslinę disertaciją Vokietijoje, magistro darbas taip pat apgintas Vokietijoje, puikiai suprantame, ji labai kompetentinga, išsilavinusi, kiek žinau, ir studentų mylima profesorė“, – po posėdžio žurnalistams sakė laikinasis premjeras ir socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Milda Vainiutė
Artimiausiu metu jis apie pasirinktą kandidatę praneš paskirtajam premjerui Sauliui Skverneliui, kuris su M. Vainiute jau buvo susitikęs ir kalbėjosi. A. Butkevičiaus žiniomis, ši kandidatūra S. Skverneliui tinka.

„Man ta kandidatūra abejonių kol kas nekelia“, - BNS trečiadienį sakė S.Skvernelis. Ministras pirmininkas teigė su ja susitiksiąs artimiausiu metu ir vylėsi, kad M. Vainiutė bus paskirta dar iki svarstant Vyriausybės programą Seime kitą antradienį.

A. Butkevičius taip pat informavo, kad antrą kartą nesieks tapti Seimo vicepirmininku – į šį postą bus siūlomas Seimo narys Mindaugas Bastys. „Jis jau trečią kartą laimėjo vienmandatėje, aš manau, kad jis labai inteligentiškas, ramus, draugiškas, demokratiškas, visada ieškantis kompromisų sprendžiant įvairiausius probleminius klausimus, manau, jo politiniame gyvenime tai bus nemažas iššūkis“, – dėstė A. Butkevičius.

A. Butkevičius sako, kad nekandidatuoti antrąkart apsisprendė tą pačią naktį, kai nesurinko pakankamai balsų. A. Butkevičius Seimo vicepirmininku nepatvirtintas lapkričio 14 d.

Ketvirtas kandidatas

M. Vainiutė - jau ketvirtas socialdemokratų siūlomas kandidatas į teisingumo ministrus.

Praėjusią savaitę teisingumo ministru buvo paskirtas socialdemokratas Julius Pagojus, bet jis pasitraukė paaiškėjus, kad pernai buvo sustabdytas neblaivus prie vairo.

DELFI primena, kad iš pradžių socialdemokratai į teisingumo ministrus teikė eksparlamentaro Dariaus Petrošiaus kandidatūrą, bet šis ją atsiėmė, kada sulaukė priekaištų dėl sąsajų su prieštaringos reputacijos Tauragės verslininku Arūnu Pukeliu, pravarde Švinius.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas „valstiečiams“ neįtiko dėl amžiaus bei „politikavimo“.

Paskirtasis premjeras S. Skvernelis trečiadienį Liberalų frakcijoje sakė, kad laiku neradus kandidato, pareigos laikinai būtų pavestos eiti vidaus reikalų ministrui Eimučiui Misiūnui.