Mero keiksmus tiesiogiai transliavo pati jo vadovaujama savivaldybė, įrašas su A. Katino postringavimais ir rusiškais žodeliais patalpintas savivaldybės svetainėje – lyg niekur nieko. Na, o meras savo keiksmų dievagojasi nepamenantis.

Keiksmų virtinė – dėl nepavykusio paskyrimo

Tiesioginiuose mero rinkimuose triumfavęs A. Katinas liko prie savivaldybės vairo. Vienas pirmųjų darbų naujos kadencijos taryboje – administracijos direktoriaus paskyrimas.

Tačiau ši procedūra nepavyko. Negauta pažyma iš Speci tyrimų tarnybos (STT) dėl pretendento į administracijos direktorius – ankstesnėje kadencijoje administracijai vadovavusio Jono Slapšinsko. Vyriausybės atstovas informavo, kad neturint STT pažymos sprendimas dėl administracijos direktoriaus skyrimo negali būti priimtas.

Posėdžio pertraukos metu Utenos rajono politikai iš lėto skirstėsi iš salės, tačiau tiesioginė posėdžio transliacija nenutrūko. O meras A. Katinas liko sėdėti savo vietoje, turbūt nežinodamas, kad jo mikrofonas transliacijai liko įjungtas. Ir pasipylė.

Prie A. Katino priėjusi viena iš kolegių užvedė kalbą apie, jos žodžiais, dūracką STT pažymą dėl J. Slapšinsko. „Šiaip šita pažyma dūracka STT ant stalo...“, - pradėjo ji.

Bet čia A. Katinas ją pertraukė sodria rusiška leksika. „Bet tai savivaldybė dirba, bl**. Tai ką? Negalėjo ketvirtadienį, penktadienį paprašyt, bl**? Ateinu į posėdį: „Viskas tvarkoj, viskas, bl**, sutvarkyta“, - apmaudą liejo socdemas.

Mero keiksmų tirados klausytis galėjo kiekvienas uteniškis, internetu stebėjęs pirmąjį naujos tarybos posėdį. O kas nespėjo – galėjo pasiklausyti ir vėliau, mat posėdžio įrašas su visais keiksmais patalpintas savivaldybės svetainėje.

Merui sutriko atmintis

Apie savivaldybės svetainėje patalpintą įrašą su savo keiksmais meras A. Katinas sužinojo iš DELFI. Vis dėlto socdemas dievagojosi nepamenantis nei pokalbio apie „dūracką pažymą“, nei savo naudotos leksikos.

„Rimtai? - aiktelėjo A. Katinas. - Negalėčiau patvirtinti. Negaliu pakomentuoti, tikrai neprisimenu.“

Išgirdęs savo citatas, meras pakartojo to nepamenantis. „Negali būti, klausykit... Negaliu pakomentuoti. Tikrai neprisimenu. Vadinasi, nevalingai tikrai... na, negaliu komentuoti“, - sutriko A. Katinas.

„Neprisimenu nei vieno žodžio“, - pridūrė politikas.

Paklaustas, ar jau atkeliavo STT pažyma dėl J. Slapšinsko, meras teigė taip reikalingo dokumento vis dar negavęs. „Abejoju, turbūt ne. Dar šiandien nebuvo“, - atsiduso A. Katinas.